• Curierul de Hâncești

Conferinţa pedagogică - 2017

Conferinţa pedagogilor din acest an s-a axat pe calitatea în educaţieLa 22 august, Direcţia Învăţământ Hânceşti a desfăşurat tradiţionala Conferinţă a cadrelor didactice din raion, la care au participat managerii instituţiilor şcolare şi preşcolare, pedagogi şi primari din teritoriu. În acest an, conferinţa a avut loc în sala festivă a LT „M. Eminescu”.În deschiderea lucrărilor conferinţei, care se organizează anual în ajunul debutului unui nou an şcolar, şefa Direcţiei Învăţământ Hânceşti Valentina Tonu a salutat managerii instituţiilor educaţionale şi, prin aceştia, fiecare angajat din sistem, dar şi oaspeţii prezenţi la eveniment: reprezentanta Ministerului Culturii, Educaţiei şi Cercetării Corina Lungu, vicepreşedintele raionului Vera Tănase, primarul oraşului Alexandru Botnari, viceprimarul Anadela Tofilat, preşedintele sindicatelor Educaţiei şi Ştiinţei din raion Ana Cimpoieşu. „Mizăm pe faptul ca conferinţa de azi, cu genericul „Acces, Relevanţă, Calitate în educaţie – Competenţe pentru prezent şi viitor”, să ne ofere posibilitatea de a ne antrena în discuţii constructive pentru a da start eficient anului de studii 2017-2018” – a specificat dna Tonu, care i-a salutat în rândurile marii familii a pedagogilor din raion pe cei 6 tineri specialişti care au ales să-şi lege viaţa de domeniul educaţiei venind să activeze în şcolile raionului, dorindu-le un debut pedagogic plin de succes.


Cu un mesaj de felicitare către profesori a venit şi dna Vera Tănase, menţionând că, pentru o activitate prodigioasă, este necesar de stabilit o agendă de lucru clară, care va permite actanţilor să traseze obiective şi acţiuni clare pe care ar urma să le realizeze în timpul apropiat. Drept urmare, a fost aprobat regulamentul, care a prevăzut totalurile atelierelor de lucru, dezbateri şi luări de cuvânt, după care Valentina Tonu a prezentat raportul Direcţiei Învăţământ vizavi de sistemul educaţional al raionului pentru anul de studii 2016-2017, făcând o analiză a rezultatelor şi problemelor din sistem.


De asemenea, în cadrul raportului au fost menţionate şi perspectivele pentru anul 2017-2018, stabilite pentru a atinge noi performanţe în domeniu. 


Cu un mesaj de recunoştinţă pentru pedagogi a venit şi primarul com. Cotul Morii Lucica Guştiuc, dar şi primarul de Hânceşti Alexandru Botnari, care a reiterat importanţa muncii depuse de pedagogi în educarea tinerelor generaţii, aducând un omagiu profesorilor LT „M. Eminescu”, în care a fost şi dânsul elev. Alexandru Botnari le-a dorit tuturor pedagogilor un an rodnic, plin de realizări frumoase, în acest context aducându-le managerilor instituţiilor şcolare din municipiul Hânceşti câte un coş cu flori.Elena Zaițev

59 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco