• Curierul de Hâncești

Consilierii raionali - în prima şedinţă din acest an

Ieri, consilierii raionali s-au întrunit în prima şedinţă din acest an, care de altfel, a fost una extraordinară. Drept temei pentru convocarea extraordinară a consilierilor a servit examinarea cererii directorului interimar al IMSP Spitalul Cărpineni Elena Curcudel, care a depus această cerere încă la sfârşitul lunii ianuarie, declaraţia îi aparţine preşedintelui raionului Ghenadie Buza, care a raportat vizavi de această chestiune.„Dna Elena Curcudel a depus cererea de eliberare din propria dorinţă la data de 23 ianuarie curent, de aceea d-ei a insistat să luam deja o atitudine, ceea ce şi a servit temei pentru convocarea şedinţei extraordinare. În cadrul spitalului respectiv, au apărut mai multe divergenţe, care au împărţit colectivul în două tabere, unii susţinând candidatura dnei Curcudel, alţii dlui Victor Carp. Totuşi, în baza procesului verbal, întocmit în cadrul şedinţei membrilor de sindicat, prin vot unanim al 51 de persoane, s-a votat candidatura medicului chirurg Victor Carp, la funcţia de director interimar al Spitalului Cărpineni” – a specificat dl preşedinte al raionului.

Subiectul respectiv a declanşat o suită de replici dure între consilierul PDM Vladimir Deliu şi consilierul PLDM Valentina Manic.

„Individa respectivă (n.r. medicul Aliona Curcudel) se plânge pe faptul că nu a fost susţinută de către Consiliul raional şi preşedintele raionului, ceea ce nu este adevărat. D-ei a făcut reforme după viziunea sa, a închis de sine stătător, în vara anului 2017, Secţia de Maternitate ”- a replicat dl Deliu, la învinuirile aduse d-lui de către dna Curcudel, în scrisoarea parvenită în adresa Consiliului raional, specificând totodată faptul, că aceasta pe perioada vizată a urmărit doar interese personale, şi anume de a deţine monopolul pe instituţia medicală şi a unor din satele din împrejurime.”


În replică, dna Manic i-a reproşat dlui Deliu că o vină în situaţia creată o poartă şi d-lui, deoarece până la urmă este o luptă dintre mai multe persoane pentru fotoliul de director al Spitalului de Cărpineni.


„Vina este de 50 la 50. Şi totuşi, eu văd aici un conflict între preşedintele raionului şi Spitalul Cărpineni, deoarece pe parcursul ultimilor ani, Consiliul raional, în calitate de fondator, a schimbat câţiva directori la cârma Spitalului Cărpineni” – a specificat consilierul Valentina Manic, care a mai solicitat ca să fie modificat punctul 3 al respectivei decizii: „Se atribuie dlui Victor Carp, medic chirurg Secţia Consultativă IMSP Spitalul Cărpineni, exercitarea interimatului funcţiei de Director al IMSP Spitalul Cărpineni până la desemnarea unei alte persoane în funcţia nominalizată” cu modificarea sfârşitului, şi anume, prin sintagma „până la desfăşurarea concursului”.


După mai multe discuţii contradictorii, decizia respectivă a fost votată cu majoritatea voturilor coaliţiei democratice, păstrându-şi totuşi varianta iniţială.


În cadrul şedinţei extraordinare, consilierii au mai „bifat” câteva chestiuni din ordinea de zi, printre care, încorporarea cetăţenilor, activitatea Serviciului raional de Arhivă, activitatea Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei pe anul 2017, cu privire la transmiterea unor sectoare de teren în proprietate publică satului Voinescu, etc., fiind votate în unanimitate, fără a avea întrebări.Tatiana Todoseiciuc

49 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco