• Curierul de Hâncești

Copiii de la “Pasarea Albastra” au sărbătorit ”Toamna de Aur”


Săptămâna trecută, copiii cu dizabilităţi de la Centrul “Pasărea Albastră” din mun. Hânceşti, alături de părinţii lor şi de oaspeţi, cum ar fi reprezentanţii Direcţiei raionale Asistenţă Socială şi ai organizaţiei “Hilfswerk” Austria în Moldova, au avut parte de un program special cu ocazia evenimentului festiv “Toamna de Aur”.


Copiii îmbrăcaţi în straie tradiţionale au cântat, au dansat, şi-au manifestat talentele în actorie şi au recitat poezii dedicate acestui frumos anotimp.


În acest context, specialiştii centrului au organizat o expoziţie tomnatică din fructe şi legume, realizată împreună cu beneficiarii centrului. În cadrul expoziţiei, oaspeţii au putut admira lucrările confecţionate hand made din darurile toamnei, fiecare primind în dar suvenire confecţionate de copii. Atmosfera creată a transmis o adevărată feerie de poveste, în care pepenele verde avea chipul unui moş cu nas lung din morcov, cartofii au luat forma unor mici purceluşi, merele s-au transformat în regina omidă, iar dovleceii în nişte melci. 


În acest an, sărbătoarea “Toamna de Aur” a coincis cu Ziua Lucrătorilor din Învăţământ. În acest context, directorul Centrului Nina Cotovanu a adresat un mesaj de felicitare tuturor specialiştilor Centrului.


“Lucrările expuse la sărbătoare au drept scop promovarea aptitudinilor şi creativităţii copiilor cu dizabilităţi. “Toamna de Aur” este o bună şi frumoasă tradiţie, care le oferă posibilitatea celor ce păşesc pragul Centrului să admire lucrările realizate cu multă dăruire de sine, dibăcie şi dragoste de către beneficiarii centrului “Pasărea Albastră”, care, după cum s-au convins, sunt nişte copii foarte talentaţi” – a menţionat în încheiere dna Cotovanu. Livia Condrea

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco