• Curierul de Hâncești

Cronica săptămânii: Scurt pe doi


La sfârşitul săptămânii trecute, 12 sportivi din ţara noastră, între care şi discipolii antrenorilor Mihai şi Ilie Buiuc de la CS „Petrocub” Hânceşti, au participat la Cupa Europeană rezervată juniorilor din Cluj Napoca (România).

La aceste competiţii, unde au luptat cei mai bine pregătiţi judocani din mai multe ţări europene, sportivii din Hânceşti au înregistrat un succes remarcabil - Adil Osmanov (categoria de greutate -60 kg) plasându-se pe locul I, iar Ion Nacu (-73 kg) pe locul V. Campionii şi antrenorii lor au fost felicitaţi de către Federaţia Naţională de Judo şi de patronii CS „Petrocub”, care au menţionat că acest rezultat se datorează muncii asidue depuse zi de zi de către judocani sub îndrumarea antrenorilor lor.

Acoperișul unei case din satul Sofia, a ars parțial, iar o bucătărie de vară, cu suprafața de 18 metri pătrați a fost distrusă în totalitate de foc. Incendiul s-a produs vinerea trecută, în dimineaţa zilei. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a comunicat că nimeni nu a avut de suferit. Pompierii au reușit să evacueze prompt două butelii de gaz din casă, evitând astfel producerea unei explozii. Cauza incendiului nu este deocamdată cunoscută .


Recent, în comuna Crasnoarmeiscoe au demarat lucrările de reabilitare a drumurilor locale, prin intermediul programului implementat de către Guvernul RM la inițiativa Partidului Democrat „Drumuri bune pentru Moldova”.

Astfel, în comună vor fi construite capital trei porțiuni de drum asfaltat cu lungimea totală de 1550 metri. La moment, lucrările sunt în toi, porțiunea de lângă cimitir este finisată, urmează porțiunile din centrul comunei și din s. Tălăești. Potrivit declaraţiilor primarului comunei Alexandru Todoseiciuc, totodată sunt pe ultima sută de metri, drumurile reparate în varianta albă cu lungime totală de 1420 metri, inclusiv accesele la centrala termică din primărie și la Centrul de Sănătate.

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco