• Curierul de Hâncești

Cronica săptămânii: Scurt pe doi

Vinerea trecută, cu ocazia celebrării sărbătorii naționale „Limba Noastră cea Română”, Consiliul Județean Cluj a fost oaspetele raionului Hânceşti.

În premieră, Târgul expozițional „Produs de Cluj” a venit în Republica Moldova, şi anume în raionul Hânceşti, unde împreună cu „Produs de Hâncești” au prezentat produsele lor - costume populare din zona Transilvaniei, bijuterii lucrate de mână, obiecte de marochinărie, miere de albine, uleiuri presate la rece şi ţuică, vinuri, struguri, seminţe şi snak-uri. Respectiv, la Casa de Cultură din Hânceşti a evoluat Ansamblul artistic „Vatră de dor” al Şcolii Populare de Artă „Tudor Jarda” din Cluj Napoca care a prezentat un spectacol de excepţie, de cântece şi jocuri populare, cu evoluarea unor solişti de muzică uşoară.


Recent, în oraşul Hânceşti au fost instalate 19 camere de supraveghere. Acestea a fost montate în locurile publice, unde de obicei, se adună multă lume, dar şi la intrările în oraş.

Scopul este securitatea publică şi prevenirea unor situaţii neplăcute. Alexandru Botnari, primarul din Hânceşti, susţine că a preluat acest proiect din oraşul Sinaia, România. Pentru acesta s-au cheltuit aproximativ 75 de mii de lei din bugetul local, iar pentru stocarea informaţiei timp de 14 zile, primăria va plăti câte 5600 de lei lunar.

„Mi-am dorit foarte mult să iniţiez aşa proiect şi la noi în municipiul Hânceşti, pentru că în primul rând, este pentru securitatea cetăţenilor. Datorită acestui proiect şi munca poliţiştilor din localitate va fi uşurată” a menţionat dl primar.

Autorităţile intenţionează ca până la sfârşitul anului să fie instalate încă 20 de camere de supraveghere în oraş.8 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco