• Curierul de Hâncești

Cupa diasporei la Sărata Galbenă


La data de 23 august curent, pe stadionul din Sărata Galbenă a avut loc un eveniment indedit. Este vorba despre Cupa Diasporei – un meci de fotbal jucat între fotbaliștii locali și cei care au revenit de peste hotare, pemtru a aduce un aport noii generații de sportivi.


An de an, foştii fotbalişti din Sărata Galbenă, se reîntorc acasă nu doar pentru a-şi revedea rudele şi prietenii, dar şi vechiul stadion pe care şi-au petrecut copilăria şi adolescenţa jucând nenumărate meciuri de fotbal.


Anul acesta, tradiţional, pe stadionul din Sărata Galbenă, tinerii din diasporă şi-au dat întâlnire pentru a juca un meci amical, ca odinioră, cu fotbaliştii din comună.


„Sărata Galbenă este cu adevărat un sat cu tradiţii în fotbal, a declarat antrenorul Leonid Pascaru. În fiecare an, băieţii care se află peste hotare, se reîntorc acasă şi neapărat organizăm împreună evenimente sportive interesante, aşa ca „Cupa Diasporei”. Emoţiile revederii, adrenalina şi jocul tentant sunt inedite. Cel mai important e că nici fiind departe de ţară, băieţii nu uită de baştina lor.


Astfel, băieţii care se află în Anglia, desfăşoară tradiţional meciuri de fotbal în memoria regretatului antrenor Chiriliuc din Sărata Galbenă. Suntem mândri de discipolii noştri şi în acelaşi timp suntem în aşteptarea sezonului viitor, când din nou ne vom revedea pe stadion ”, a încheiat dl Pascaru.


Totodată, fotbaliştii din diasporă au venit cu daruri pentru tinerii fotbalişti din Sărata Galbenă şi anume 20 de mingi de fotbal.Elena Golubnic

2 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco