• Curierul de Hâncești

Dama cu camelii sau un vis devenit realitate


Deși departe de povestea tragică a lui Alexandre Dumas fiul, dama cu camelii din istoria noastră este o femeie în adevăratul sens al cuvântului care crește două fete și mai are o activitate demnă de sufletul unei femei - o Agenție pentru organizarea și decorarea evenimentelor denumită „Kamelis.”

Istoria afacerii Cristinei Deliu Soltan din orașul Hâncești, care recent a împlinit 30 de ani, își are începutul în anii de studenție, unde, fiind de specialitate designer de interior, iar viitorul soț arhitect, au pornit cu confecționarea invitațiilor, card-urilor și felicitărilor. O afacere, de altfel înfloritoare în ultimii ani. Fiind însă apropiați sufletește de orașul Hâncești, au revenit aici pentru a înființa o agenție de organizare și decorare a evenimentelor, care începe să activeze din anul 2008. „Este deloc ușor să faci o asemenea afacere, luând în considerație faptul, că oamenii de la noi din oraș nu sunt cunoscuți cu faptul că o nuntă, o cumetrie sau o serată poate fi organizată de oameni profesioniști - ne spune dna Cristina.


Dânșii habar nu au că organizarea și decorarea nu neapărat costă scump. Totul se poate de organizat conform și unui buget restrâns, în dependență de posibilități. Noi ne-am ocupat mai mult de decorarea evenimentelor, însă, recunosc că am și organizat câteva sărbători și nunți ai unor interpreți. Ne place mereu să fim originali și decorul să nu se mai repete de la eveniment la eveniment. În prezent, colaborăm foarte mult cu LT „Mihail Sadoveanu” pentru care facem decorațiile seratei de absolvire deja de câțiva ani, colaborăm și cu primăria oraşului, Consiliul raional, UTS, Casa de cultură etc.”


Deși ar avea nevoie de o echipă care să îi fie alături pentru o organizare a evenimentelor de amploare, Cristina recunoaște că nu este o muncă ușoară și că trebuie să fii un om foarte artistic și cu o imaginație bogată ca să poți să reușești în acest domeniu. „Mai trebuie să fii un pic psiholog și să ai darul de a convinge frumos” – a mai adăugat designerul. În anul 2009, se naște prima fiică, care poartă numele de Camelia-Elena, ulterior în cinstea fiicei, în 2010, Agenția de decor și organizare a familiei Deliu Soltan capătă denumirea de „Kamelis”, cu aceeași denumire este deschis și un magazin cu jucării și decor pentru copii.


„Încă fiind la universitate, am citit renumita carte a lui Alexandre Dumas fiul „Dama cu camelii” care m-a impresionat mult și nu am ezitat atunci când s-a născut fetița, deoarece am știut că anume acest nume îl va purta. Respectiv, nici la denumirea agenției și a magazinului nostru nu am stat mult pe gânduri. Cea mai mică fetiță la fel are un nume dublu, Ilinca - Sofia” – a mărturisit mândră Cristina. În pofida faptului că este o afacere încă în dezvoltare, se bucură de rezultate remarcabile la diverse expoziții și desigur, la nunțile și cumetriile chiar a unor oameni cunoscuți din raionul Hâncești.


„Pentru anul 2015, ne propunem un eveniment inițiat din mai multe aspecte. Vor fi invitate mai multe doamne de afaceri care adesea rămân în umbră, dar care merită să fie cunoscute și promovate și chiar susținute. În acelaşi timp, evenimentul va avea o notă caritabilă. Banii acumulați vor fi donați unui copil din Hâncești bolnav de leucemie care are nevoie de medicamente, fiind orfan și abandonat de părinți. Mizăm foarte mult pe sponsori și pe parteneri pentru a ajuta atât acest copil, cât și alții care sunt în situații similare” – a împărtășit Cristina pentru CURIER. 


  Și revenind la istoria autorului Dumas pe care l-a îndrăgit tânăra femeie, vreau să închei cu celebrele cuvinte: „Totul se găsește în puțin. Copilul  e mic, dar închide omul, creierul e strâmt, dar adăposteşte gândirea. Ochiul nu e decât un punct, dar îmbrățișează spațiu…”Elena Golubnic

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco