• Curierul de Hâncești

Deţinutele de la Rusca au cusut uniforme şcolare pentru copiii de la „Brânduşa”

De Ziua Cunoştinţelor, Întreprinderea de Stat „Rusca”, din cadrul Agenției Naționale a Penitenciarilor a fost alături de copilașii de la Centru de Plasament „Brândușa” din mun. Hâncești. Cei 21 de copii, beneficiari ai centrului, au primit în dar 3 complete ale uniformei şcolare, pentru a le îmbrăca în diferite perioade ale anului.


Astfel, luni, copiii au avut ocazia să meargă la ceremonia de deschidere a noului an școlar în uniforme noi.

„Iniţiativa a venit din partea deţinutelor, acestea având şi ele copii, s-au gândit să facă un gest frumos pentru a bucura copilaşii de la „Brânduşa, croind costumele din timpul său liber, fără a fi remunerate”a declarat pentru CURIER şeful Penitenciarului Rusca, Ion Ciubuc.

Este un exemplu și un gest foarte frumos, condamnatele demonstrând astfel, că pot şi ele contribui la viaţa societăţii şi la creșterea unei generații sănătoase.” O apreciere pozitivă vizavi de gestul făcut de deţinutele de la Rusca a venit şi din partea primarului de Hânceşti Alexandru Botnari, prezent la ceremonia de înmânare a uniformelor, care şi-a exprimat recunoştinţa pentru grija copiilor în situaţii de risc, instituţionalizaţi în Centrul „Brânduşa”, aflat la balanţa primăriei municipiului.

La moment, în Penitenciarul nr.7 pentru femei din s. Rusca îşi ispăşesc pedeapsa 347 de condamnate.


Tatiana TODOSEICIUC

23 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco