• Curierul de Hâncești

Decizie irevocabila în cazul violului de la un liceu din Hânceşti?!


Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul avocaţilor, care au solicitat achitarea celor trei adolescenţi din Hânceşti, care acum patru ani, l-au violat pe un coleg mai mic. Astfel, magistraţii au menţinut decizia Curţii de Apel Chişinău din octombrie 2015, care i-a recunoscut pe cei trei culpabili, aplicându-le pedepse a câte 8 ani închisoare fiecăruia.


  Inculpaţii au fost recunoscuţi culpabili după ce procurorii au demonstrat că, în septembrie 2012, inculpaţii, care la acel moment erau elevi în clasa a X-a într-un liceu din oraşul Hânceşti, l-au violat timp de trei zile la rând pe un coleg din clasa a III-a.


Totul s-a întâmplat în timpul pauzelor dintre ore, minorul de 9 ani fiind dus cu forţa şi abuzat sexual de inculpaţi în sala sportivă şi vestiarele liceului.


  Victima a avut curajul să le povestească părinţilor prin ce a trecut, aceştia alertându-i pe oamenii legii. Inculpaţii nu şi-au recunoscut vinovăţia, iar expertizele psihiatrice legale, dispuse de procurori pe acest caz au concluzionat că aceştia erau responsabili la momentul comiterii crimei.


  Procurorii din Hânceşti le-au incriminat comiterea infracţiunii prevăzute de art.172 alin.(3) (homosexualitatea săvârşită prin constrângere fizică şi psihică a persoanei, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, de două sau mai multe persoane asupra unui minor despre care se ştia cu certitudine că nu a atins vârsta de 14 ani).


   Decizia Curţii Supreme de Justiţie este irevocabilă.

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco