• Curierul de Hâncești

Delegaţia din Hânceşti a vizitat Estonia

Săptămâna trecută, primarul mun. Hânceşti, Alexandru Botnari, împreună cu o delegaţie din cadrul administraţiei oraşului, a efectuat o vizită în or. Narva, Estonia, la invitaţia oficială a primarului or. Narva, Tarmo Tammiste.


Delegaţia primăriei mun. Hânceşti a participat la zilele oraşului Narva alături de oficialităţi din alte ţări, precum Rusia, Belarus, Lituania, Bulgaria, Polonia şi Estonia. 


„În cadrul vizitei, am interacţionat cu reprezentanţi ai administraţiilor publice locale din mai multe ţări şi am făcut schimb de experienţă în cadrul unui atelier organizat de gazde – specifică Anadela Tofilat, viceprimarul mun. Hânceşti. Atelierul s-a axat pe aspecte de interes comun, cum ar fi modalităţile de soluţionare a problemelor comunităţilor pe care le reprezintă participanţii – aspecte financiare, sociale, atragerea investiţiilor etc.


Or. Narva oferă în acest sens un exemplu relevant, întrucât este un oraş cu un nivel de dezvoltare foarte înalt, administraţia locală fiind formată dintr-o echipă bine pregătită de specialişti, iar primarul are o experienţă bogată, având la activ mai multe mandate.


Această vizită a fost una deosebit de importantă atât din punct de vedere al schimbului de experienţă, cât şi al stabilirii relaţiilor de parteneriat în scopul identificării surselor financiare pentru soluţionarea problemelor municipiului Hânceşti, inclusiv prin implementarea proiectelor transfrontaliere din fonduri europene” – menţionează pentru CURIER dna Tofilat.  Elena Zaițev

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco