• Curierul de Hâncești

„Doar muncind şi aspirând, obţii succesul”

Maria Papanaga sau cum mai este cunoscută sub nickname-ul, (numele) Mariella, este tânăra talentată pe care o vom cunoaşte în numărul acesta. „Majoritatea mă ştiu ca şi Mariella Papanaga de pe reţelele de socializare. Am decis să folosesc acest nickname şi ca nume de scenă, deoarece când eram mică majoritatea mă numeau Marinela - Mariella. Am 19 ani şi sunt originară din oraşul Hânceşti. Mi-am făcut studiile gimnaziale la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, frecventând în acelaşi timp Şcoala de Arte „Timotei Bătrânu”, unde am făcut dans, canto şi vioara timp de 5 ani şi după clasa a XI-a am plecat să învăţ vioara în România. După doi ani, având posibilitatea să îmi continui studiile în alt domeniu, dar şi muzica în acelaşi timp în Italia, am decis să mă transfer aici, unde era deja mama si sora mea.”


La moment, Mariella e stabilită cu traiul în Italia. „De când am venit aici am început să postez mai multe coveruri pe canalul meu de youtube, cumpărându-mi un microfon de înregistrare din banii câştigaţi de la cules piersici. Nu ştiam limba italiană şi nu puteam să lucrez altceva…” – a povestit tânăra.

Muzica, după cum ne spune Mariella, este viaţa sa, ajutând-o de multe ori să ridice capul sus în momentele mai grele şi de asemenea a umplut momentele frumoase cu sunete divine. „Cine nu s-a simţit mai bine ascultând o piesa pozitivă după o zi ghinionistă? În momentele de singurătate e chiar prietena mea cea mai bună, cea, care sigur, nu mă va trăda niciodată.”


De mică a participat la diverse concursuri muzicale, care i-au adus azi deja un nume. „Înainte ca să merg să dau examenele de admitere la Şcoala de Arte, câştigasem în vara anului 2010, festivalul de muzică uşoară “Dimitrie Cantemir”. Nu mă aşteptam deloc să înving, deoarece nici nu aveam vârsta necesară, eram cea mai mică, au aflat târziu că nu aveam 12 ani şi s-a făcut o excepţie ca să intru în concurs. Acest câştig m-a motivat să încep să studiez canto. Când am dat examenul de admitere la canto mi s-a propus să fac şi un instrument şi eu am zis la nimereală vioara, neştiind că după va deveni o pasiune mare, dar şi că mă va aştepta ore în şir de muncă zilnică. Făcusem canto timp de 3 ani la profesoara, Ludmila Dubceac, făceam parte din grupul „Septima” şi din grupul de dans al Şcolii de Arte. Mergeam pe la concursuri chiar şi peste hotarele ţării, 3 festivaluri în Polonia şi multe apariţii la televiziune”– a povestit Mariella, dar acesta a fost doar începutul, apoi a urmat multe alte concursuri cum ar fi, concursul de canto clasic din toate Şcolile de Arte, Concursul de vioara „Gheorghe Murgu”, Festivalul de muzică uşoară „Vesenie zveozdi” Polonia, la care a participat de 3 ori, de fiecare dată întorcându-se cu premii şi menţiuni, la fel şi multe alte festivităţi, concursuri aici în Moldova cât şi acolo în Italia.


În acest context, Mariella a venit cu un mesaj de mulţumire către toţi cei care s-au implicat în creşterea ei în lumea muzicii. „Vreau să mulţumesc în primul rând, mamei mele, care a sacrificat multe ca să pot să mă dezvolt în domeniul dat, nu e uşor să fii mama singură a doi copii şi să investeşti practic tot în creşterea lor. Un mare mulţumesc şi profesorilor mei de la liceu: dnei Aliona Rachiu, profesoara de limba română, dnei Glafira Donea, diriginta şi profesoara de matematică, dnei Veronica Pirau, Cristina Jaliuc, Vera Untilova, profesoare de dans, dnei Lidia Cazan, profesoara de vioară, dnei Ludmila Dubceac, profesoara de canto, dar şi tuturor celor care au fost alături de mine şi care mă susţin şi acum.”

Pe viitor, Mariella îşi propune să participe şi la alte concursuri, dar şi să-şi înregistreze propriile piese. „Desigur, că mi-aş dori să activez în domeniul muzicii, pentru că vreau să transmit lumii, prin intermediul muzicii, ceea ce simt. Cum zicea un proverb: „Dacă-ţi place ceea ce faci, nu vei munci nici o singură zi din viaţa ta”. Înţeleg perfect că necesită timp şi investiţii, dar doar muncind şi aspirând obţii succesul”- ne-a spus-o cu mult entuziasm Mariella.

Aurel VICLIUC

120 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco