• Curierul de Hâncești

„Doar prin desen îmi pot reda emoţiile şi gândurile mele...”

Tânărul talentat despre care vreau să vă povestesc este Vadim Ivasişin din c. Sărata Galbenă, care-şi face studiile la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din mun. Hânceşti. Vadim are 15 ani, dar deja de 6 ani este pasionat de arta desenului, de care vrea să-şi lege şi viitorul său apropiat. Deci, haidem să-l cunoaştem pe acest tânăr mai în de aproape.

„Dragostea pentru pictură a apărut de la sine, de mic desenam, am văzut că mi se primeşte, începându-mi să-mi placă din ce în ce mai mult. Părinții sunt acei, care mereu m-au încurajat şi m-au susținut, chiar de la bun început şi până în prezent, m-au îndrumat să fac ceea ce îmi place şi ce-mi este aproape inimii mele” – ne-a povestit Vadim despre startul lui în arta desenului.

Vadim este proaspătul absolvent al Şcolii de Arte „Grigore Solomon” din c. Sărata Galbenă, la care şi-a început studiile de la vârsta de 3 ani şi care a finisat-o anul acesta, în luna mai. Dar nu s-a oprit aici, ci pentru a-şi dezvolta în continuare talentul şi abilităţile lui, el mai frecventează cercul de pictură din localitatea sa. La întrebarea: „de ce îi place pictura?”, Vadim a răspuns scurt, fără să mai fie nevoie de adăugat ceva. ,,Îmi place pictura, fiindcă doar prin desen îmi pot reda emoţiile şi gândurile mele.”


În ultima perioadă, Vadim a participat la diferite concursuri, expoziţii locale, raionale şi republicane. Pentru participare la concursul: Salonul de pictură „Arte Mici”- 2018, Vadim a primit o diplomă şi un premiu special „Grafism Elegant” din partea primăriei mun. Motru din România. La fel şi la diverse concursuri locale, Vadim a fost menţionat, pentru creativitate şi originalitate, inclusiv în cadrul concursului şcolar „Focul - binefacere sau blestem”. În cadrul concursului „La haina de lumină a sufletului”, organizat de Muzeul de Istorie şi Etnografie Hânceşti, el a fost menţionat cu un premiu special.


Din cadrul familiei sale, cu pictura s-a mai ocupat şi bunelul lui, dar acum, Vadim este singurul din familie care este pasionat de arta desenului. Tânărul maestru preferă stilul realist. ,, Pictez cel mai des în stil realistic. Aproximativ toate peisajele pe care le-am realizat sunt în acest stil. Dar, de cele mai multe ori, aleg felul în care să pictez, după lucrarea care vreau s-o realizez.”

Totodată, Vadim face parte din Ansamblul de muzică și dansuri populare ,,Arcușul'', dar mai ia şi lecţii de chitară, de aproape un an.


Ştim cu toţii că, de obicei, în spatele fiecărui începător artist, sportiv, pictor, etc., stă cineva care l-a ajutat să ajungă la înălţimea care este. Şi Vadim are persoane care i-au fost alături şi l-au ajutat. ,,Vreau să mulţumesc mult profesorilor mei: Nadejda Pavliuc, Silvia Chirilă şi Vadim Litfac pentru că m-au îndrumat mulţi ani la rând, le mulţumesc pentru lecțiile importante care mi le-au dat şi pentru că m-au învățat să-mi dezvolt talentul de a picta. Vreau să le mulțumesc şi colegilor mei care m-au ajutat în momentele grele şi mi-au fost alături de mine când am avut nevoie de ei. Şi-ndeosebi, vreau să-i mulțumesc familiei mele, care m-a încurajat şi m-a susţinut mereu.”

După absolvirea celor nouă clase de gimnaziu, Vadim vrea să-şi continue studiile la Colegiul de Arte din Chişinău, la specialitatea: designer interior, dar în afară de aceasta, el ne-a asigurat că va continua să picteze tablouri. Din partea noastră, îi dorim lui Vadim succese şi realizări frumoase pe viitor.


Aurel VICLIUC

472 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco