• Curierul de Hâncești

Două proiecte educaţionale cu succes – în gimnaziul Oneşti


Proiectele educaţionale implementate în raionul Hânceşti motivează tinerii de a se implica în viaţa socială şi  a crea frumoase parteneriate la nivel local şi nu numai. Două proiecte în acest sens au fost implementate cu succes în gimnaziul Oneşti.


Implementarea unui proiect educaţional, pe lângă asigurarea didactico-materială a unei instituţii de învăţământ presupune şi organizarea diverselor activităţi educative. Acestea au menirea de  a-i forma pe tineri ca personalităţi pregătite pentru viaţă.


Necesitatea formării vorbitorului cult de limbă română, acumulării noilor experienţe prin colaborare i-a determinat şi pe elevii din GM Oneşti, ghidaţi de către profesorul de limbă şi literatură română Sergiu Ştefan, să participe la implementarea, recent, a două proiecte educaţionale. Cu sprijinul ONG-ului EDUCATION MOLODOVA şi ambasada SUA elevii au câştigat şi implementat proiectul „Să creştem viitorul!”.


În cadrul acestuia au fost organizate activităţi educative cu elevii din gimnaziu şi copiii de la grădiniţa din sat. Aceştia au avut posibilitatea să afle despre rolul unui regim alimentar regulat, a fructelor şi legumelor pentru sănătatea omului. Filmele educative prezentate în cadrul activităţilor organizate au ajutat copiii ca să înţeleagă mai uşor cum trebuie corect să-şi păstreze sănătatea. La finalul activităţii fiecare participant a primit în dar câte un măr.


Un alt proiect educaţional „Fortificare instituţională”, cu sprijinul  Fundaţiei pentru Dezvoltare, a fost implementat în acest gimnaziu pentru a le facilita munca elevilor la lecţiile de informatică şi la organizarea diverselor activităţi educative. În vederea implementării proiectului  au fost organizate: o masă rotundă cu elevii cl VI-IX cu genericul „Biblioteca şcolară versus carte on-line”, „Calculatorul prieten ori duşman”,  concurs de desene cu genericul „Profesorul izvor de inspiraţie” şi altele.


Datorită implementării proiectelor educaţionale, elevii au posibilitate să creeze diverse prezentări la calculator chiar în sala de informatică, apoi să le proiecteze pe un ecran mai mare. Vom conchide că de pe urma acestor proiecte vor beneficia elevii, profesorii, părinţii, dar şi întreaga comunitate. 


Prin aceste exemple ne convingem încă o dată că se poate găsi ieşire din situaţie pentru asigurarea educaţiei de calitate şi în şcolile cu un număr mai mic de elevi, întrucât şcoala cu adevărat să devină prietenoasă copilului. Vlad Manole

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco