• Curierul de Hâncești

După gratii, pentru violul unei bătrâne de 75 de ani!


Recent, pe banca acuzaţilor a Judecătoriei Hânceşti a fost un bărbat de 55 de ani, din s. Mingir, căreia instanţa i-a dat 5 ani de puşcărie pentru violul unei bătrâne de 75 de ani.


Potrivit declaraţiilor procurorului din Procuratura Hânceşti Vasile Disculţu, care a investigat cazul, bărbatul a fost învinuit de săvârşirea infracţiunii de viol în circumstanțe agravante,  prevăzută de art. 171 alin. (1) din Codul Penal, fiind recunoscut culpabil şi condamnat în baza acestui articol la 5 ani închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis (pedeapsa maximă prevăzută de sancţiunea articolului din Codul Penal).


„În seara unei zile din luna mai, curent, învinuitul a intrat în casa unei bătrâne solitare în vârstă de 75 de ani din s. Mingir. Fiind în stare de ebrietate alcoolică şi profitând de imposibilitatea femeii de a se apăra datorită vârstei înaintate, precum şi neputinţei ei de a chema în ajutor pe cineva,  aceasta a întreţinut un raport sexual forţat cu bătrâna. Acţiunile învinuitului au fost încadrate juridic în baza art. 171 alin. (1) din Codul Penal, după semnele calificative „Violul, adică raportul sexual săvârşit prin constrângere fizică şi psihică a persoanei şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra”- a specificat dl procuror.


N.B. Anterior, bărbatul respectiv a mai fost condamnat pentru alte infracţiuni: omor, viol şi furt. Antecedentele penale i-au fost stinse în legătură cu intervenirea amnistiei în 2004 şi curgerea neîntreruptă a termenului de prescripție.Cătălina Dragoș

1 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco