• Curierul de Hâncești

Fata care poate să vadă frumosul în tot ceea ce o înconjoară

Decoraţiuni ambientale, acesta este stilul de artă despre care vreau să aflăm mai mult şi îndeosebi să o cunoaştem pe tânăra talentată care se ocupă cu acest fel de artă. Mădălina Toderaş are 14 ani şi frecventează Cercul de Creaţie Hânceşti deja de patru ani, aici învăţând această artă. Mădălina este clasa a VIII-a la Gimnaziul „Mihai Viteazul” din mun. Hânceşti.

„Am ales anume acest gen de artă, pentru că îmi place foarte mult să confecţionez ceva, să creez lucruri frumoase. Este ceva deosebit, ce mă ajută să-mi dezvolt motricitatea şi să văd frumosul în lucruri simple din care poţi confecţiona ceva inedit. Deja dacă frecventez cercul de 4 ani, încerc să fac lucrări singură acasă și mi se primesc. Cu ajutorul lui Dumnezeu și încurajarea de la părinți, rude și minunata profesoară, dna Angela Talmaci, totul merge bine” – ne-a povestit Mădălina.

Acest stil de artă necesită multă străduinţă, răbdare şi efort, ca să creez ceva cu adevărat frumos. La Cercul de Creaţie din Hânceşti, Mădălina a învăţat să lucreze cu orice element din mediul înconjurător, pentru a crea ceva inedit. „Vin cu mare bucurie la ce acest cerc. Aici eu mă simt foarte bine, mă relaxez în sensul ca mă ocup cu ceva frumos, mă ocup cu ceea ce-mi place. În tot ceea ce fac, eu depun foarte mult efort, dar pentru ca lucrările să iasă nemaipomenit de frumoase, eu le fac cu multă dragoste. Mie îmi place și mă mândresc cu ceea ce fac” – a spus cu entuziasm, Mădălina.


La Cercul de Creaţie a venit graţie unei colege de clasă. Văzând lucrările ei frumoase, a dorit şi ea să încerce. „La început, mi-a fost un pic cam greu, nu ştiam pe nimeni şi mă simţeam un pic incomod, dar deja cunosc pe toţi, şi nu mai pot fără această ocupaţie, mi s-a creat o deprindere de a face ceva, de a crea lucruri frumoase”– a spus tânăra zâmbind.


Talentul Mădălinei a fost văzut şi apreciat şi de alţi oameni. „Am avut mai multe expoziții la primărie, la Casa de Cultură și în incinta şcolii ruse „Mihail Lomonosov”. La unele expoziții, ba chiar am și vândut lucrările mele, fiindu-le pe plac unor oameni” – ne-a povestit Mădălina.

Arta este reprezentarea fiecărui om a ceea ce simte el, mai bine zis, cum vede el frumosul. Este o binecuvântare, să ai talentul de a putea arătă altora, prin lucrările care le faci, felul tău de a vedea frumosul. Mădălina este una din acei puţini oameni care pot aceasta. Din partea CURIERULUI îi dorim succese şi mari realizări în lumea artei.

Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco