• Curierul de Hâncești

Festivalul-concurs raional al cântecului pascal desfășurat pentru prima dată în satul Caracui

Satul Caracui a găzduit pentru prima dată anul acesta festivalul-concurs raional al cântecului pascal ,,Hristos a Înviat”. Evenimentul a avut loc sâmbăta trecută, în incinta Casei de Cultură, iar inițiativa a avut-o părintele bisericii din localitate, Veaceslav Ciubotăreanu, care este și directorul Casei de Cultură din s. Caracui.

Festivalul a început cu defilarea unei parade care a pornit de la monumentul dedicat eroilor căzuți în luptă, care recent a fost renovat. În timpul paradei, creștinii au cântat ,,Hristos a Înviat’’, purtând tradiționalele crenguțe de salcie, iconițe și coșuri pascale. La acest festival-concurs au participat 16 ansambluri și colective etno-folclorice, dar și coruri bisericești din toate comunele și satele raionului Hâncești.


De asemenea, la acest eveniment au participat și 6 meșteri populari din satele: Caracui, Cioara, Bălceana, Obileni și Bujor, care au pregătit o expoziție de produse de panificație, ouă încondeiate și icoane cusute manual.


Invitați speciali ai evenimentului au fost Ghenadie Buza, deputat în Parlament, șeful Direcției Cultură și Turism din Hâncești, Ion Tulbu, un reprezentant al Episcopiei Moldovei și câţiva primari din raion.


Participanții au fost menţionaţi cu premii bănești, diplome și iconițe din partea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni. Reamintim, că ultima ediţie a acestui festival a avut loc în 2017, în comuna Cărpineni.

Maria MUNTEANU, stagiară

11 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco