• Curierul de Hâncești

Festivalul de Film şi Cultură Europeană – la Hânceşti

Duminică, 20 mai, în Piaţa Suveranităţii din mun. Hânceşti, în cadrul Caravanei asistenţei UE, s-a desfăşurat Festivalul de Film şi Cultură Europeană 2018, dedicat Anului Patrimoniului Cultural European.


Obiectivul Festivalului, care în acest an iese din aria capitalei şi se desfăşoară în mai multe centre raionale din ţară, este de a încuraja cât mai multe persoane să descopere şi să aprecieze patrimoniul cultural al Europei şi de a consolida sentimentul de apartenenţă la un spaţiu european comun.

Festivalul de Film şi Cultură Europeană din Hânceşti a fost inaugurat de ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko, care a vorbit despre relaţiile UE cu ţara noastră, despre importanţa promovării culturii europene nu doar la nivel de capitală, ci şi în comunităţile mai mici, pentru ca cetăţenii ţării noastre să cunoască aceste valori şi să le perpetueze. De asemenea, alături de Peter Michalko a fost şi primarul mun. Hânceşti, Alexandru Botnari, care a ţinut să aducă mulţumiri dlui ambasador pentru proiectele UE implementate în Hânceşti, proiecte ce contribuie substanţial la dezvoltarea oraşului şi la crearea locurilor de muncă pentru cetăţeni, arătându-se satisfăcut că mun. Hânceşti este gazda acestui frumos eveniment cultural.

Pe parcursul serii, pe ecranul amplasat în Piaţa Suveranităţii în aer liber au fost proiectate mai multe filme, ecranizări de producţie europeană, seria acestora fiind deschisă de filmul românesc „Octav”, după care au urmat filme de producţie cehă, olandeză, italiană şi suedeză, la care au avut acces gratuit toţi doritorii. De asemenea, la cortul Delegaţiei UE au fost distribuite materiale informative referitoare la asistenţa UE şi drepturile omului în contextul în care evenimentul dat se încadrează şi în măsurile dedicate celor 70 de ani de la adoptarea Declaraţiei universale a drepturilor omului.

Festivalul European de Film şi Cultură Europeană din cadrul Caravanei Asistenţei UE se desfăşoară în perioada 13 mai - 2 iunie pornind din capitală şi staţionând în oraşe precum Drochia, Ungheni, Hânceşti, Comrat, Bălţi, Cahul şi Soroca.Elena ZAIŢEV

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco