• Curierul de Hâncești

Festivalul Fructelor de mare de la Manuc Bei – cu delicii la preţuri exagerateDuminică, 25 august, Conacul Manuc bei a fost gazda primului Festival al fructelor de mare organizat în ţara noastră, care, pe lângă deliciile culinare pregătite după reţete mediteraneene, a mai inclus şi un program artistic cu participarea interpreţilor autohtoni.Sute de turişti, din diferite colţuri ale ţării, au luat cu asalt Conacul Manuc bei pentru a participa la prima ediţie a Festivalului fructelor de mare, având, totodată, posibilitatea să facă tururi prin conac şi să descopere acest frumos monument arhitectural, cultural şi istoric. Programul festivalului a prevăzut şi evoluarea artiştilor Lia Taburcean, Kapushon, Emilian Creţu, ş.a., care au destins atmosfera şi au distrat publicul spectator, dar şi concursuri cu premii, între care două sejururi la munte.


În pofida soarelui dogorâtor, iubitorii de delicii marine au stat minute bune în rând pentru a achiziţiona o porţie de midii, stridii, calmari, creveţi sau scoici, pregătite de cei mai buni bucătari, pe nişte tigăi imense, a căror preţuri variau, pentru o porţie, între 125 şi 145 lei. Vizitatorii s-au înghesuit la propriu pentru a încăpea pe teritoriul aferent Conacului, unde au fost amenajate baloturi de paie la umbra copacilor, terenuri de joacă pentru copii şi mese pentru a lua o gustare.

Deşi, în mare parte, turiştii s-au arătat mulţumiţi de atmosfera festivalului, mulţi au plecat dezamăgiţi, motivând proasta organizare, cozile imense la tarabe, preţurile exagerate la bucatele pregătite, dar şi la apă şi dulciuri, căile de acces în stare proastă şi lipsa locurilor de parcare.

Organizatorii au menţionat faptul că numărul vizitatorilor le-a întrecut aşteptările şi s-au arătat dispuşi ca, la cea de-a doua ediţie, să compenseze neajunsurile cu o organizare mai riguroasă.
Elena ZAIŢEV

416 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco