• Curierul de Hâncești

Fitness nu doar pentru a slăbi, ci şi pentru sănătate!

Doar atunci când vrem să dăm nişte kilograme jos sau să ne modelăm puţin silueta ne amintim că trebuie de fapt să facem sport şi căutăm vreo sală de forţă sau fitness. Evident, că vrem şi rezultate imediate. Dar din păcate, prea puţini dintre noi conştientizează că la sala de fitness ar trebui să mergem nu doar pentru a slăbi, ci şi pentru a ne menţine într-o formă excelentă sănătatea.

La începutul lunii octombrie am vizitat Centrul de fitness „Iponn Energy” din or. Hânceşti, dotat cu echipament profesionist şi de ultimă generaţie. şi, deşi era o oră matinală, sala era aproape plină, mai toate aparatele de fitness fiind ocupate. Pe Adrian, un bărbat de 40 de ani, din or. Hânceşti l-am găsit la un aparat cardio, efectuând cu multă străduinţă nişte exerciţii. „Această sală o frecventez deja de două luni, anterior pe parcursul a doi ani am mers la o altă sală de forţă, tot aici, la Hânceşti. Vreau să vă spun că de când umblu la sală am uitat de medici şi spitale. Eu, aici, pe lângă faptul că mi-am modelat puţin corpul, mi-am întremat sănătatea, a crescut imunitatea, am scăpat de răceli, dureri de cap, s-a îmbunătăţit circulaţia sângelui, mi s-a micşorat colesterolul, etc. Modul nostru static de viaţă ne face mai leneşi, mai greoi, dar şi mai bolnavi, pe când practicarea sportului ne face mai energici, mai plini de viaţă şi evident mai sănătoşi” - ne spune Adrian, care vine la sală de 3-4 ori pe săptămână, ocupându-se câte o oră, o oră şi jumătate. „Evident, că ţin cont de sfaturile antrenorului referitor la tipurile şi numărul de exerciţii la trenajoarele din sală, dar şi unele recomandări vizavi de alimentaţia sănătoasă care în complex cu sportul aduc rezultatele scontate. Eu îi îndemn pe toţi să vină aici pentru a practica un mod sănătos de viaţă.”

Ludmila, o tânără de 25 de ani din c. Sărata Galbenă, vine de două ori pe săptămână la această sală unde, potrivit spuselor ei, se umple de sănătate şi energie. „Lucrez în Hânceşti şi în timpul mesei trag o fugă la sală. şi deşi, recunosc, că din start am venit aici pentru a da nişte kilograme jos, ceea ce mi-a reuşit, acum deja o frecventez pentru sănătate, deoarece mă simt mult mai bine, nu mă simt aşa obosită, stresată ca înainte” - a specificat tânăra, care spune, că şi-a îndemnat şi prietenele sale să vină pentru a-şi ocupa timpul liber util Livia Mereuţă din or. Hânceşti (32 de ani) frecventează centrul de fitness circa un an, fiind aici de trei ori pe săptămână. „Eu activez în calitate de tehnician-masor şi evident că recomand şi clienţilor mei să meargă neapărat la o sală de sport, deoarece alimentaţia corectă, antrenamentele şi masajul sunt trei lucruri care ne creează un mod sănătos de viaţă, care ne menţin corpul într-o formă ideală. Practicarea în permanentă a acestor antrenamente, evident că provoacă nişte schimbări radicale în organism, se tonifiază corpul, creşte imunitatea acestuia, se reglează tensiunea arterială, bătăile de inimă, etc.”

Antrenorul sălii de fitness, care e şi proprietarul acesteia, Vitalie Răducanu este campionul Moldovei la bodybuilding (anul 2016), şi medaliat cu bronz la bodybuilding clasic (anul 2017). „Pe lângă pregătirea fizică pe care o fac în sală, eu le vorbesc clienţilor mei, că trebuie să ţină cont şi de o alimentare corectă, aici nu mă refer la diete, ci mă refer la o alimentare corectă, variată şi sănătoasă, bogată în vitamine şi minerale, în carne, peşte, fructe şi legume, etc. Evident, că pentru a executa corect exerciţiile e nevoie de sfatul instructorului, deoarece pentru început sunt recomandate exerciţiile uşoare cu evoluţia treptată, pentru un timp îndelungat şi nu brusc. Dacă aveţi disciplină, dorinţă şi un scop bine definit, doar după 2-3 luni de frecventare a sălii veţi putea vedea nişte rezultate benefice - un fizic mai frumos, dar şi o stare lăuntrică mai calmă, mai plină de viaţă” - a spus dl Răducanu, care-şi începe zilnic ziua de muncă la sală, alături de beneficiarii acesteia, la orele 10.00 şi o sfârşeşte la ora 21.00. „Puţin mai aglomerată e sala după orele 17.00, majoritatea venind aici după serviciu, de dimineaţă vin mai mult fetele, după prânz vin elevii şi studenţii. Mă bucur că în ultima perioadă, tot mai mulţi oameni conştientizează că pentru a-şi menţine în formă atât corpul, cât şi sufletul e nevoie să facă cât mai multă mişcare şi sport. Printre clienţii noştri avem şi oaspeţi de peste hotare, din Croaţia, Germania, România, care fiind în vacanţă aici, în Moldova, vin pentru câteva ore în sala de fitness” – a specificat dl antrenor Vitalie Răducanu, îndemnând toţi cetăţenii să vină în sala de fitness, care este creată după un concept de ultimă generaţie, echipată cu cel mai performant echipament, având condiţii comode şi preţuri accesibile, pentru ca fiecare să-şi poată permite să fie în formă.

Tot aici, în sală, am întâlnit-o şi pe mama antrenorului, Galina Răducanu (51 de ani), pe care am găsit-o în plin proces de antrenare la aparatele de sport. „Am început să frecventez sala la insistenţa fiului, dar şi din cauza problemelor grave de sănătate. Pe lângă faptul că am slăbit corect şi sănătos, mă simt mult mai bine, sistemul nervos, inima, precum şi tensiunea arterială astăzi nu-mi mai dau bătăi de cap. Îmi place mult ceea ce fac şi vreau să îndemn toate femeile până la 50 de ani şi mai sus de 50 de ani să vină la sala de fitness nu doar pentru a slăbi, ci şi pentru a se menţine tinere, frumoase şi sănătoase” - a spus-o în finalul discuţiei dna Răducanu.

Tatiana TODOSEICIUC

167 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco