• Curierul de Hâncești

GALA LAUREAŢILOR LA CEA DE A XI-A EDIŢIE

La data de 24 mai, Direcţia Învăţământ Hânceşti a desfăşurat tradiţionala Gală a Laureaţilor, care a devenit un adevărat exercițiu de admirație a excelenței. A fost o adevărată motivație pentru elevii olimpici ai raionului, pe care i-am omagiat și recompensat pentru rezultatele excelente.


Deja al unsprezecelea an consecutiv este organizată Gala Laureaţilor în cadrul căreia am putut admira oameni cu nume sonore, fiecare cu pondere în domeniul său de activitate. În calitate de oaspeţi de onoare la acest eveniment au fost mai multe oficialităţi din raion şi republică.

Cu un mesaj de felicitare a întregit atmosfera de sărbătoare, chiar de la bun început, Şefa Direcţiei Învăţământ Hânceşti, dna Valentina Tonu. D-ei a subliniat faptul că „ediţia a XI-a a acestei festivităţi vine să pună în evidenţă valoarea şi excelenţa elevilor olimpici şi a profesorilor acestora. Avem circa 550 de diplome, evident, tot atâţi premianţi, fapt îmbucurător pentru toţi. Anul acesta, ca niciodată palmaresul raional este mai consistent şi asta deoarece sunt ccirca 400 de locuri premiante la etapa raională şi 19 locuri la etapa republicană. Mult lăudabil este şi faptul că s-a extins câmpul concurenţional la care s-au antrenat discipolii noştri, întorcându-se cu locuri premiante de la diverse concursuri, jocuri intelectuale, concursuri literare, turnamente precum şi competiţii sportive. Astfel palmaresul raional este consituit astăzi din 9 menţiuni, 5 locuri de trei, 4 locuri de doi şi un loc de întâi.”


Locul II s-a înregistrat la Concursul „La Izvoarele Înţelepciunii”.

Este un semn că astăzi munca asiduă, tendinţa de a excila este ziditoare şi dătătoare de lumină. Performanţele sunt deosebite. Grație inteligenței și asiduității, Dumitrița Ungureanu, elevă în clasa a XI-a, LT ”M. Sadoveanu ”Hâncești a obținut anul acesta 3 locuri premiante la etapa națională: locul I la biologie, locul II la limba franceză (bilingv), locul III la limba și literatura română. Succese deosebite a obținut și Marina Podgorneac, clasa a X-a LT ”M. Sadoveanu”: locurile III la limba franceză (bilingv), geografie și mențiune la limba și literatura română. Pentru a pune în valoare excelența Direcția Învățământ a instituit pentru ediția din anul Centenarului Marii Uniri Premiul EXCELLENTIA ” Susținem excelența în educație”, de care s-au învrednicit aceste excepționale domnișoare. Respect pentru ele, profesorilor și ,desigur, părinților. Îşi menţin, cu îndârjire şi asiduitate, performanţele, Nicu Petruşanu clasa a X-a (LT „M. Sadoveanu”) la istorie şi Nadejda Macari (LT „Şt. Holban”, Cărpineni) la limba franceză, care doi ani la rând ambii îşi menţin poziia a doua în clasamentul naţional. În acest context au fost nominalizate pentru succesul lor elevele Maiev Agnesia, Covaş Ala (LT „M. Sadoveanu”), care au obţinut locurile III la etapa naţională la chimie şi educaia fizică, Alexandra Varzari (LT „M. Lomonosov”), care s-a învrednicit de locul III la olimpiada naţională la limba şi literatura română, alolingvi.

În cadrul galei a fost enunţat şi topul instituiilor care la categoria licee nu-şi schimbă clasamentul: locul I LT „M. Sadoveanu (cu 137 de locuri la etapa raională şi 11 locuri la faza naţională), locul II – LT „M. Eminescu” – Hânceşti (”(cu 71 de locuri la faza raională şi 4 menţiuni la etapa naţională), locul III LT „Şt. Holban” din Cărpineni (cu 41 de locuri la etapa raională şi un loc la etapa naţională). De asemenea a fost remarcată prestaţia elevilor din LT „D. Cantemir” de la Crasnoarmescoe, care sunt consecvenţi şi an de an se întorc cu locuri premiante de la faza republicană la limba şi literatura rusă pentru alolingvi. La categoria gimnazii au făcut un salt GM Mingir şi „A. Bunduchi” din Buţeni, iar locul III GM Pogăneşti. Aceste rezultate vorbesc despre o adevărată performanţă.

În cadrul Galei Laureaţilor cu nominaţia „Promotori consecvenţi ai imaginii raionului” s-au învrednicit circa 40 de elevi. Pentru succesele obţinute la etapa republicană pe parcursul a doi ani consecutiv cu diplome de excelenţă au fost decernaţi 19 elevi. De asemenea 47 de cadre didactice au primit nominaţia de „Animatori performanţi”, iar 10 profesori s-au învrednicit de nominaţia „Animatori de excelenţă”. În cadrul festivităţii au fost nominalizate şi 11 cadre didactice învingătoare la concursul „Pedagogul Anului”, printre ele pe locul I fiind dl Sergiu Mandiş, profesor de geografie la LT „Şt. Holban” din Cărpineni. Este plauzibil că au fost nominalizaţi şi elevii cu succese în domeniul sportului. În cadrul Galei Laureaţilor au fost desemnaţi şi învingătorii Concursului Raional Literar de Creaţie „Constantin Tănase”. Aceştea au fost elevii de la GM Oneşti.

La secţiunea publicistică: locul I Diana Bocov şi locul II Cătălina Leaşcenco, ambele clasa a VIII-a; secţiunea poezie locul I Natalia Bâlea, locul II Liuba Pozneacov, ambele clasa a IX-a. Cea de-a XI-a ediţie a Galei Laureaţilor ne-a demonstrat încă o dată că raionul Hânceşti are un palmares în domeniu educaţiei de care se poate mândri.


Sergiu ŞTEFAN,profesor,GM Oneşti

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco