• Curierul de Hâncești

Gimaziul Oneşti şi cel din Todireşti, Vaslui Au dat start colaborării


La finele săptămânii trecute între  Gimnaziul Oneşti şi Şcoala Gimnazială „Gheorghe Cioată” din comuna Todireşti, Judeţul Vaslui, România a fost semnat protocolul de colaborare.


 Viaţa îşi are cursul său firesc. Munca e cea care îţi bucură destinul, mai devreme sau mai târziu. Aşa s-a întâmplat şi în cazul Gimnazilui Oneşti , datorită faptului că elevii, precum se ştie, au au promovat imaginea instituţiei prin participări la diverse concursuri republicane ce au avut ca partener Institutul „Fraţii Golescu” din România, la concursuri internaţionale organizate în România.


Totodată crearea paginii web a şcolii pe portalul didactic.ro a făcut posibil ca şcoal să fie cunoscută şi dincolo de hotarele ţării. Instituţiile de învăţământ din Judeţul Vaslui, din Todireşti şi Bârlad s-au dovedit a fi cointeresate de activitatea Gimnaziului Oneşti. 


Aşadar, la finele săptămânii trecute şcoala din Oneşti a fost gazda unui frumos eveniment. Reprezentantul şcolii gimnaziale „Gheorghe Cioată” din Todireşti, judeţul Vaslui, profesoara Elena-Lăcrimioara Danalache împreună cu soţul ei Bogdan şi administraţia Gimnaziului Oneşti au semnat protocolul de colaborare dintre aceste două instituţii de învăţământ. Acesta presupune un frumos schimb de experienţă şi implementarea proiectelor educaţionale transfrontaliere. Primul proiect ce umrează a fi implementat va fi „Caravana prieteniei”.


În contextul colabării cu şcoal gimnazială din România va fi completat şi fondul de bibliotecă cu literatură artistică şi metodică conform curriculum-ului şcolar. Oaspeţii au adus un lot de carte şi hartă a României utilă la lecţiile de istorie. „Ne propunem  o colaborare frumoasă cu Gimnaziul Oneşti. Prin implementarea proiectelor ne dorim să promovăm frumosul şi aici.


Suntem recunoscători pentru receptivitatea şcolii din Oneşti pentru a da start acestei colaborări”, a precizat dna Elena-Lăcrimioara Danalache. Vom preciza că la eveiment au fost prezenţi atât amminstraţia şcolii, profesorii, cât şi elevii. Ei au avut posibilitatea să afle despre specificul organizării lecţiilor, orelor opţionale, cercurile extraşcolare ce sunt organizate în şcoala din România. La rândul lor oaspeţii au aflat mai multe din activitatea gimnaziului.


„Gimnaziul Oneşti este o şcoală cu frumoase tradiţii şi oricând deschisă pentru colaborare. Vizita oaspeţilor din România ne bucură mult”, a menţionat directorul adjunct pentru instruire dna Alexandra Cornei. Pe viitor, conform protocolului de colaborare, urmează şi o vizită la şcoala din Todireţi a reprezentanţilor de la Gimnaziul Oneşti. „Acesta e un nou pas în vederea promovorii imaginii instituţiei prin parteneriate frumoase cu şcolile din România. Este un exemplu bun şi merită susţinere şi continuitatea”, a subliniat post-factum dna Oxana Scutaru, specialist principal al Direcţiei Învăţământ Hînceşti şi curator al instituţiei-gazdă. 

       

Vom preciza că Gimnaziul Oneşti va continua în această cheie. Urmează o colaborare frumoasă cu o instituţie de învăţământ din Bârlad, România şi Comunitatea Pedagogică „Didactic.ro”. Le dorim succes în continuare.Sergiu Ștefan

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco