• Curierul de Hâncești

Grădiniţa din comuna Crasnoarmeiscoe a fost renovată

Startul primăverii în c. Crasnoarmeiscoe a fost dat cu noi realizări şi inaugurări. Începând cu săptămâna curentă, grădiniţa-tip nr. 1 din localitate şi-a deschis larg uşile, după mai bine de patru luni, perioadă în care a fost închisă la reparaţie.


„Lucrările de reparaţie au început în toamna trecută, astfel au fost renovate capital două grupe pentru copii și blocul alimentar. S-au tencuit şi vopsit pereţii, devenind mai luminoşi şi coloraţi, a fost schimbată pardoseala, astfel din podeaua găurită nu a rămas nici urmă. Totodată, au fost dotate cu mobilier nou ospătăriile din cele două grupe, precum şi reutilate blocurile sanitare. În total, lucrările de renovare ne-au costat aproape 1 mln lei, bani alocaţi din bugetul local şi Consiliul raional” – a declarat pentru CURIER Alexandru Todoseiciuc, primarul c. Crasnoarmeiscoe.


După patru luni de reparaţie, luni, la data de 5 martie, cei peste 110 copii din localitate au păşit pragul grădiniţei renovate, fiind satisfăcuţi atât copiii cât şi părinţii. Şi deoarece, de curând a fost închisă grădiniţa nr. 3 din localitate, primăria a pus la dispoziţia părinţilor un microbuz pentru transportarea gratuită a copiilor la grădiniţă renovată.


„Vara aceasta preconizăm să mai reparăm încă doua grupe ale grădiniţei de la etajul întâi, să amenajăm teritoriul, precum şi intrarea în grădiniţă. Necesită reparaţie şi sala festiva, unde urmează să fie schimbate geamurile, dar şi acoperişul blocului administrativ, unde foile de ardezie urmează să fie înlocuite cu ţigla metalică” - a mai specificat primarul comunei, Alexandru Todoseiciuc.


Concomitent, potrivit spuselor primarului, în toamna anului trecut, la grădiniţa de copii nr. 1, prin intermediul proiectului Energie şi Biomasă din Republica Moldova au fost instalate panouri solare pentru apă caldă menajeră, datorită căreia toată grădiniţa este asigurată cu apă caldă. În acelaşi context, la grădiniţa de copii nr. 2 din Tălăeşti a fost reconstruită centrala termică, fiind înlocuite două cazane de tip vechi pe lemne şi cărbune. Tot prin intermediul Fondului de Eficienţă Energetică, recent au mai fost iluminate porţiuni de pe încă patru străzi ale comunei Crasnoarmeiscoe.Tatiana Todoseiciuc

44 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco