• Curierul de Hâncești

Hânceştenii cu produse autohtone ecologice – la Moldexpo!În perioada 29 ianuarie și 2 februarie, curent, în incinta centrului „Moldexpo”, s-a desfășurat cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2020. Evenimentul a venit cu numeroase surprize și premiere, atât pentru agenții economici, cât și pentru vizitatori, în cadrul căreia au participat diverse companii noi, producători din domeniul textil, industrial, alimentar, cât și prestatori de servicii. Standurile companiilor participante au fost amenajate în trei pavilioane, în premieră, la această expoziție au fost standuri separate cu produse eco.


Produs de Hâncești a fost prezent și în acest an, cu susținerea financiară oferită de către Consiliul raional Hâncești, cu următorii producători: SA „Romaniţa”, Î.I. „Onuta Adrian”, GȚ „Tronciu Nicolae”, SRL „Rusale Paste”, SRL „Aprional – Grup”, SRL „Creolab” AO ”Dancu – Tabita”, ÎI „Arabov Nadejda”, meșterii populari Galanciuc Natalia și Vasilița Olga.

Agenţii economici prezenți la eveniment au promovat imaginea raionului Hânceşti prin expunerea spre vânzare a produselor sale de patiserie, produse din caşcaval, vinuri, articole de vestimentaţie, obiecte de artizanat, bijuterii hand made din lut polimeric, etc.

Asociaţia obştească „Prezicere divină” din s. Ciuciuleni a oferit o serie de produse naturale şi sănătoase, şi anume pâinea de hrişcă „Valentina”, un produs nou eco cu conţinut redus de gluten şi pâinea cu făină de secară, fructe şi seminţe, precum şi o serie de pesmeţi făcuţi din două tipuri de făină, cu stafide, nuci, seminţe de floarea soarelui, dovleac. Mai mulţi vizitatori ai centrului au făcut coadă la vitrinele gospodinelor de la Ciuciuleni pentru a se înfrupta cu pesmeţii foarte delicioşi şi pâinea de hrişcă care a fost la mare căutare.„Am lucrat în echipă, eu la prepararea pâinii, pregătită în baza unei tehnologii italiene specifice regiunii Alto Adige din Trentino-Tirolul de Sud (Italia), Ecaterina Pojoga a venit cu rulade de casă, Zinaida Baraghin – plăcinte şi Andriana Holban – biscuiţi de casă, fiind ajutate de voluntarele: Silvia Pojoga, Ecaterina Ciobanu şi Dorina Cherdivară din s. Ciuciuleni. A fost o experienţă frumoasă şi inedită, la care am cunoscut multă lume, la care am fost apreciaţi pentru munca noastră de către vizitatori şi cumpărători, de aceea în acest context, aş vrea foarte mult să le mulţumesc doamnelor membre ale Asociaţiei Prezicere divină” din s. Ciuciuleni, implicate în expoziţia de la Moldexpo, iar pentru muncă şi măiestrie să le spun că sunt nişte formidabile gospodine. Asociaţia noastră promovează antreprenoriatul social, produsele tradiţionale moldoveneşti şi modul de viaţă sănătos, a declarat pentru CURIER preşedintele Asociaţiei, Valentina Geamănă.


În cadrul ediției au participat peste 400 de agenți economici din toată țara. Expoziția a fost vizitată de un număr impresionant de delegații oficiale din România, Federația Rusă, Italia, Ucraina, Ungaria, Belarus, China, Turcia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Saudite, Canada, Finlanda, Georgia, etc.


Tatiana TODOSEICIUC

210 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco