• Curierul de Hâncești

Hânceştiul are trei campioni mondiali şi trei vicecampioni la K-1, învingători la Verona

Joi, la data de 7 mai, în orașul Hâncești a avut loc conferința de presă în cadrul premierii campionilor și vicecampionilor din Hâncești la K-1. Recent, tinerii sportivi s-au reîntors de la Campionatul Mondial din Verona, cu medalii, cupe și impresii de neuitat.


Susținuți de antrenor și părinți, tinerii sportivi s-au reîntors acasă cu realizări scontate în urma antrenamentului îndelungat, astfel orașul Hâncești se poate bucura de trei campioni mondiali: Dumitru Vicol, Pavel Lupu, Adrian Bucșa, și trei vicecampioni: Ion Mihălceanu, Ion Botnaru și Nicolae Bucșa. „Pentru a deveni campion și a avea succes este nevoie de multă muncă, a spus Dumitru Vicol, campion mondial la K-1. Scopul unui sportiv este să ajungă pe o treaptă cât mai înaltă, de aceea noi depunem maxim efort și muncim intensiv și nu ratăm nici un antrenament, cum ne spune antrenorul. „Un antrenament ratat – este echivalent cu o lovitură în ring”. 


  O adevărată descoperire în cadrul campionatului a fost campionul cupei mondiale Pavel Lupu: „Am luptat în ring cu un adversar mult mai matur decât mine, și înfricosător – cu tatuaje și barbă. Dar mi-am amintit despre spusele antrenorului care zicea că frica nu e decât o iluzie și asta m-a motivat. Adversarii au fost cu adevărat puternici și agresivi, însă, rezultatul confirmă că noi suntem mai buni.” Cel mai mic dintre campioni, Adrian Bucșa, în pofida vârstei sale este un sportiv bine experimentat și recunoaște că cea mai grea încercare a fost așteptarea din etapa finală, când se hotăra dacă va învinge sau nu, în sală fiind și susținători originari din Moldova, stabiliți cu traiul în Italia. Emoțiile au dispărut atunci când sportivii hânceșteni au ajuns față în față cu adversarul, conștientizând că reprezintă nu doar antrenorul, orașul natal, dar și o întreagă țară. „Cel mai important obiectiv pentru mine, ca antrenor este să fiu apropiat de fiecare sportiv. Inamicul cel mai mare al sportivului, în general, este frica care inhibă și nu permite un progres, a declarat Igor Untilă, antrenor și director al Şcolii sportive din Hâncești.


Îl cunosc pe fiecare sportiv dincolo de antrenamente, pentru că un sportiv, un boxer, este în primul rând, un om disciplinat și ambițios. Ion Botnaru, spre exemplu, își face studiile la Academia de Poliție, Ion Mihălceanu este student la facultatea de educația fizică și sport, chiar este și antrenor pentru copiii din satul Logănești. Încrederea în forțele proprii, este un principiu important în sport, mai cu seamă în box și K-1. Dar cel mai mare succes îl obții numai dacă muncești. Mă bucură foarte mult că părinții se integrează în activitatea sportivilor și i-au susținut și la acest campionat. Sunt recunoscător și Consiliului raional pentru susținere financiară, inclusiv pentru sala de antrenamente care curând va fi dată în exploatare, vom avea „casa noastră” și o fabrică adevărată de campioni.” La finalul conferinței, Igor Untilă a înmânat sportivilor premii (costum sportiv, adidași și geantă sportivă). După campionatul mondial la Verona, urmează pregătirile pentru jocurile olimpice la box.Elena Golubnic

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco