• Curierul de Hâncești

I-au făcut o surpriză unei mame cu patru copii


Funcţionarii OSC Hânceşti i-au făcut o plăcută surpriză unei mame cu patru copii, care a emoţionat-o până la lacrimi.


Deoarece naşterea este primul eveniment din viaţa fiecărui om, tot mai mulţi părinţi, în ultima perioadă, recurg la eternizarea acestui eveniment, prin organizarea ceremoniei de oficiere solemnă a înregistrării naşterii nou-născutului. Pentru Cristina Chira din or. Hânceşti, care a adus recent pe lume cel de-al patrulea copil, oficierea solemnă a naşterii băieţelului său Laurenţiu chiar în incinta maternităţii, a luat-o prin surprindere, emoţionând-o până la lacrimi, plăcuta surpriză fiindu-i pregătită de funcţionarii Oficiului Stare Civilă (OSC) Hânceşti. 


„La cei 26 de ani, Cristina şi Dumitru Chira au deja al patrulea copil, o raritate întâlnită acum, de aceea pentru a stimula această familie, a-i încuraja şi a împărţi bucuria naşterii copilului împreună cu ei, am decis să le facem o surpriză, oficiindu-le naşterea nou-născutului într-un mod deosebit”- a declarat pentru CURIER Angela Bunduchi, şefa OSC Hânceşti. Înregistrarea solemnă a nou-născutului Laurenţiu, care era în braţele mamei, a fost oficiată în salonul din maternitate în prezenţa altor lăuze, lucrători medicali, de la ceremonie lipsind doar tatăl, care nu putu să participe, având în grija sa acasă încă trei băieţei – Eugen de 5 anişori, Gabriel - 3 anişori şi Dumitru – 1 anişor.  


  „Prin oficierea solemnă a înregistrării naşterii încercăm să promovăm cultul familiei, dar şi să susţinem creşterea natalităţii în familiile tinere, de aceea ne bucură faptul, că tot mai mulţi părinţi conştientizează importanţa naşterii fiecărui copil în familie, ca un eveniment inedit în viaţa lor, pe care şi-l doresc să-l eternizeze” – a specificat şefa OSC Hânceşti.


   „Copilaş venit pe lume,/Negru, galben sau bălai,/Să porţi mândru al tău nume/Este darul care-l ai!”, cu aceste versuri, dar şi plăcute felicitări, flori şi bomboane şi-a încheiat discursul de oficiere a înregistrării naşterii nou-născutului dna Bunduchi, cuvinte care au emoţionat-o până la lacrimi pe tânăra mămică.


  Potrivit datelor prezentate de către OSC Hânceşti, în primele 6 luni ale anului 2016 în raionul Hânceşti s-au născut 513 copii, comparativ cu 411 în aceiaşi perioadă a anului 2015.Tatiana Todoseiciuc

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco