• Curierul de Hâncești

Igor Moșneaguța, primul hânceștean licențiat în boxul profesionist

Tânărul de 26 de ani, Igor Moșneaguța este primul hânceştean care a fost decorat cu licența de boxer profesionist de către Federația de Box din Moldova (FBM). După o pauză de câţiva ani, tânărul a revenit pe arena boxului, remarcându-se cu frumoase victorii.

Recent, la data de 13 aprilie, la Manej Sport Arena din Chișinău a avut loc primul eveniment unic pentru Moldova, PROFESSIONAL BOXING SHOW în cadrul căruia au fost prezenți renumiți sportivi și antrenori din lumea boxului.


Igor Moșneaguța este primul hânceștean care a fost decorat cu licența de boxer profesionist de către Federația de Box din Moldova (FBM), acesta are 26 de ani și deține categoria 58.967 kg super featherweight. El este câștigătorul unei lupte de box profesionist din cadrul acestui eveniment. Sportivul a concurat cu adversarul său Karolis Buslys de origine lituaniană, pe care l-a învins în a treia repriză prin metoda Knockout.


,,Nu-i frică! Frica a dispărut acum mulți ani! Acum sunt grijile, emoțiile și responsabilitatea. Atunci când în față ai un scop, nu există loc de frică, există vreau și voi reuși! Înainte de această luptă, am fost 5 zile în cantonament în România, or. Vâlcea, unde am încercat să mă disting și să-mi întăresc forțele. Pentru orice sportiv sunt necesare proceduri de vitaminizare și relaxare, masaj, saună și altele, însă aceste proceduri necesită investiții” - a menționat boxerul.

Igor Moșneaguța este la ce-a de-a doua luptă în cadrul boxului profesionist. Prima luptă a avut-o în Ucraina, or. Harkov, la data de 28 februarie 2019, unde la fel s-a bucurat de victorie împotriva adversarului Serghei Makarenko.


Înainte de a fi licențiat ca boxer profesionist, sportivul Igor Moșneaguța a practicat boxul amator. Acesta menționează ca a revenit în lumea boxului după o pauză foarte mare însă cu toate acestea a reușit să atingă succese remarcabile chiar din primele două lupte. Menționăm că există diferențe între boxul amator și cel profesionist, cele mai importante fiind: rundele și time-ul diferit, mărimea mănușilor diferă, iar însuși boxatul este mult mai agresiv, pe alocuri sever. Antrenorul și mentorul câștigătorului este Igor Untilă din or. Hâncești, antrenor al lotului Under 22.


Boxerul a mulțumit antrenorului său, familiei, echipei cu care se antrenează, promouterului său Alexandru Prisăcari și nu, în ultimul rând, tuturor simpatizanților și susținătorilor săi.


Maria MUNTEANU, stagiară

252 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco