• Curierul de Hâncești

Incendii cu sfârşit letalPe parcursul ultimelor săptămâni, în r. Hânceşti s-au produs câteva incendii, două dintre care s-au soldat cu decese.

Potrivit surselor din cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale Hânceşti, la începutul lunii, în s. Bălceana au ars 2000 de baloturi de paie, la stingerea incendiului intervenind două autospeciale ale Unităţii Salvatori şi Pompieri Hânceşti. Incendiul a fost lichidat fără a provoca şi alte daune. Alt incendiu, produs într-o casă de locuit din c. Lăpuşna, despre care am scris în numărul trecut al ziarului, a luat viaţa unei femei de 49 de ani, a cărei cadavru carbonizat a fost depistat în casă de către pompieri. Zilele trecute, în s. Ciuciuleni, s-a produs un incendiu la o anexă a unei case de locuit, focul fiind stins de către pompieri înainte ca acesta să se extindă asupra casei. În acest incendiu şi-a pierdut viaţa un tânăr de 30 de ani, corpul căruia a fost găsit printre rămăşiţele arse.

Cauzele probabile ale incendiilor înaintate de către pompieri până la finalizarea expertizelor au servit neatenţia la manipularea cu focul deschis. La Bălceana, paiele au luat foc în urma jocului copiilor cu focul în preajma baloturilor, la Ciuciuleni – nerespectarea regulilor de protecţie împotriva incendiilor la exploatarea sobei, iar la Lăpuşna – aducerea sursei de foc din exterior şi manipularea necorespunzătoare cu acesta.

Pompierii atenţionează populaţia referitor la consecinţele pe care le comportă nerespectarea regulilor împotriva incendiilor, care pun viaţa oamenilor în pericol preponderent în sezonul rece. De asemenea, părinţii sunt îndemnaţi să nu le permită copiilor să se joace cu sursele de foc sau să facă singuri focul în sobă.

Elena ZAIŢEV

22 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco