• Curierul de Hâncești

Incendiile de vegetaţie pun în pericol viaţa animalelor cu pui


În această perioadă, s-au intensificat cazurile de ardere a vegetaţiei uscate, atât în ţară, cât şi în raion. Potrivit Direcţiei Situaţii Excepţionale Hânceşti, în ultimele zile, pompierii au intervenit la stingerea a cca 80 ha de vegetaţie.

„În intervalul de timp dintre 30 martie - 5 aprilie, pompierii au intervenit în 11 cazuri de ardere a vegetaţiei uscate pe o suprafaţă totală de 80 ha. Incendiile au fost localizate în localităţile: Buţeni, Sărata Galbenă, Fundul Galbenei, Rusca, Stolniceni şi Bozieni” – menţionează pentru CURIER Vasile Găină, şeful Serviciului Unitatea de salvatori şi pompieri din cadrul DSE Hânceşti. Pe parcursul săptămânii curente, pompierii au intervenit la stingrea altor două incendii de vegetaţie în Sărata Galbenă – 10 ha şi în Buţeni – 5 ha.

Pompierii atenţionează populaţia să nu dea foc vegetaţiei uscate (frunzelor, resturilor vegetale) întrucât riscă amenzi usturătoare. În condiţii de vânt şi umiditate redusă, incendiile de vegetaţie se pot răspândi cu repeziciune pe arii extinse, afectând spaţii forestiere şi locative. De asemenea, în această perioadă, unele animale de câmp, cum ar fi iepurii, dar şi unele de specii de păsări, au pui mici care mor în incendiile de vegetaţie provocate de oameni, de aceea populaţia este rugată să dea dovadă în acest sens de compasiune şi înţelegere. Un filmuleţ postat pe reţelele de socializare, în care un pompier ţine un pui de iepuraş cu blăniţa arsă în braţe, a devenit viral în mediul online, acesta venind cu un apel către cetăţeni să nu dea foc la mirişti şi să lase iepuraşii să crească în mediul lor.

De asemenea, la 1 aprilie, în s. Boghiceni, pompierii au intervenit la stingerea unui incendiu din gospodăria unui localnic. Incendiul s-a produs la bucătăria de vară, fiind distrus acoperişul şi bunurile din interior. Cauza şi circumstanţele declanşării incendiului se stabilesc.

Elena ZAIŢEV

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco