• Curierul de Hâncești

Interviu cu Alexandru Botnari, candidat PDM la funcția de primar al mun. Hâncești, ieşit în turul II

Alexandru Botnari, candidat PDM la funcția de primar al mun. Hâncești, ieşit în turul II al alegerilor locale

„Am muncit și muncim pentru voi,

votați cu noi!”
-Dle Alexandru Botnari, aţi ieşit în turul II al alegerilor locale pentru funcţia de primar al mun. Hânceşti în care vă veţi duela cu contracandidatul de la BE „ACUM” DA şi PAS, Marcel Petruşan. Cum credeţi care sunt, după părerea Dvs. esențialele capacităţi care vă diferențiază de contracandidatul Dvs.?


-Am crescut într-o familie de oameni credincioși, am fost educat să-mi cunosc limitele și perspectivele, am fost educat să nu depășesc această barieră. Am încercat mereu să fiu receptiv la cerințele cetățenilor, să implementez noi strategii și mereu am mizat pe încrederea celor care m-au ales, acea încredere pe care am câștigat-o în decursul acestor ani, deloc ușori. O altă capacitate, care mă diferențiază, este tactica de abordare și percepere a lucrurilor. În viață nu trebuie mereu să răspunzi cu rău, cu bârfe sau cu minciuni și denigrări în favoarea unui câștig. Din experiența mea, pentru a fi un bun primar înseamnă să te dedici totalmente orașului și oamenilor, lucru care îți subjugă viața personală și timpul liber pentru tine și familia ta. Aici chiar aș putea face o mică paralelă cu viața mea de dinainte de a fi primar și acum, aș putea spune că multe din cele avute, le-am pierdut. Adevărata dedicație a unui primar, lasă urme adânci atât în localitate cât și în inima locuitorilor. De multe ori, lumea nu înțelege că nu culoarea politică și partidul contribuie în luarea unor decizii, ci însăși persoana care reprezintă acest partid. Dacă am face o retrospectivă, absolut în toate partidele avem reprezentanți cu perspectivă de creștere și fără. Lumea vrea schimbări radicale, şi crede că odată ce ajungi la putere, starea de lucru poate fi schimbată peste noapte, dar real, acest lucru este imposibil.-Dle Alexandru, în ce măsură ați fost susținut de către partidul pe care îl reprezentați?

-Voi fi foarte sincer cu Dvs., din partea partidul PDM la nivel raional, n-am fost susținut deloc, dacă vorbim despre colegii mei deputați, am fost susținut moral din partea fiecăruia. Acest lucru a însemnat enorm de mult pentru mine. Lumea poate consideră că am fost susținut financiar din partea partidului, însă vreau să declar prompt că acest lucru nu-i adevărat.


-Totuşi, în cadrul dezbaterilor publice, ați menționat că în această cursă electorală ați cheltuit 15.000 lei. Pentru turul II ce sumă preconizați spre alocare?

-Da, cei 15 mii lei sunt cheltuieli suportate din banii mei personali. Pentru turul II, consider că 3-5 mii de lei vor fi de-ajuns. Voi investi doar pentru câteva pliante cu care voi merge în teritoriu și voi purta discuții cu alegătorii, lucru pe care l-am practicat dintotdeauna. Nu vreau să influențez în nici un fel părerea alegătorilor, mizez pe încredere și onestitate.
-După cum știți, un mare procent al populației nu a ieșit să voteze, prin ce modalități Dvs. credeţi că veți putea mobiliza cetățenii să meargă la vot?

- Sunt conștient de faptul că multă lume este plecată peste hotarele țării, iar din acest motiv, noi, participanții cursei electorale, suntem determinați să mobilizăm oamenii rămași, încercând să-i convingem de intențiile frumoase pe care le avem față de ei și de oraș. Lucrurile nu se schimbă peste noapte, am mai spus-o și o repet, dezvoltarea începe de la fiecare, oamenii trebuie să conștientizeze că implicarea lor contează. Am pornit lucruri mari, care necesită implicare pentru un bun sfârșit, acest lucru îl explic la fiecare întâlnire cu oamenii și sper să fiu înțeles corect. Până în acest moment, ne mândrim cu cele realizate, dar pentru mai mult, trebuie să muncim, însă doar alături de popor vom putea să o facem.


-Dle Alexandru, care este prima prerogativă în cazul în care veți reveni la funcția de primar al orașului Hâncești?

-În primul rând, voi continua să dăruiesc, prin faptele mele, voi mulțumi celor care cred în mine și mă susțin. Voi încerca să fac o distincție clară și transparentă vizavi de acele aberații spuse la adresa proastei gestionări a banilor din primărie. O altă prerogativă este reconstituirea unei noi echipe de profesioniști și oameni competenți, iar cu susținerea și dedicația acestora să ducem la bun sfârșit proiectele inițiate. Cel mai important proiect care necesită continuare este aprovizionarea cu apă și reprofilarea sistemelor de canalizare din oraș. Acest proiect are deja actele în regulă, însă necesită timp și investiții. Evident că, problemele infrastructurii sunt unele dintre cele mai importante, dar, din păcate, greu de rezolvat în timp.-Pe parcursul campaniei electorale pe unele reţele de socializare aţi fost atacat de unii contracandidaţi. Cum dezmințiţi cele spuse de contracandidatul Marcel Petrușan și cum puteți răspunde acestor replici?

-Denigrările și minciunile răspândite de către contracandidatul meu, Marcel Petruşan, în primul rând îmi afectează foarte mult familia mea, mama mea și statutul meu. Nu consider oportun și nici etic ca cineva să-și permită în așa fel să-mi denigreze personalitatea, dar şi anii de muncă dedicaţi acestui oraş. Deşi eu am fost învățat că răul nu se plătește cu rău. Nici într-o campanie electorală nu mi-am permis să ponegresc în vreun fel numele contracandidaților mei, indiferent de informațiile pe care le cunoșteam. Nu vreau nici într-un fel să cobor la acest nivel. Poporul știe mai bine cine merită să fie ales, campania electorală v-a trece, noi rămânem oameni, fiecare răspunde pentru cele spuse! Este foarte ușor ca prin minciună să câștigi votul cetățeanului, eu mizez pe onestitate și încredere!


Anii de implicare activă pentru oraș, mi-au devenit obişnuință. Voi continua să fac același lucru, asta este tot ce voi lăsa în urma mea!A consemnat: Maria MUNTEANU

346 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco