• Curierul de Hâncești

Interviu „Omul Anului - Alexandru Botnari”

Alexandru Botnari „crede în steaua lui și e sigur că ea îi va lumina calea”. Și de ce nu ar face-o?! Poate din aceste motive, deține funcția de primar pentru al patrulea mandat consecutiv, iar în această perioadă locuitorii municipiului Hâncești au avut parte de numeroase beneficii, precum de reparația drumurilor, a stadionului municipal, a grădinițelor de copii, ba chiar și de construcția unei platforme de sport etc.


  • Cum ați caracteriza anul 2017 pentru primarul de Hâncești?

Anul 2017 a fost un an bun atât cu succese, cât și coborâșuri. Nu pot să nu menționez frumoasele rezultate obținute de către cetățenii municipiului Hâncești care ne duc faima în toată țara, cât și peste hotarele acesteia.


Clubul Sportiv Petrocub &Co a avut parte de un final de sezon plin de spectacol, reușind să câștige medalia de bronz în Campionatul Național de Fotbal și calificându-se în preliminariile Europa League.


Ana Munteanu, câștigătoarea concursului Vocea României 2017, Dorin Goțonoagă a cucerit medalia de aur la Campionatul European de Tineret la Judo. Judocanul nostru s-a impus în categoria de până la 81 de kg.


Bunele relaţii cu vecinii şi partenerii din exterior, buna imagine în lume, bunele realizări în proiecte internaţionale comune – toate la un loc constituie încă o piatră de temelie pe care poate fi construit progresul municipiului Hâncești.


Astfel, anul acesta am beneficiat de o donație de 25 de autobuze pentru prestarea serviciilor publice de transport în regiunea Hâncești din partea primarului orașului Tomasov, Marcin Witko. O realizare considerabilă pentru mine în anul 2017 a fost construcția unui drum regional în municipiul Hâncești.


Consiliul municipal Hâncești a decis să denumească strada Chiril Botnari în cinstea tatălui meu, de profesie constructor, care este decedat de 27 ani. Drept o realizare a anului 2017 o consider și faptul că orașul Hâncești și încă șase orașe au primit statut de municipiu la inițiativa mea. Obiectivul strategic pentru viitor îl constituie progresul care presupune acţiuni pe diferite dimensiuni și anume finalizarea proiectelor care țin de iluminarea stradală a municipiului Hâncești, construcția sistemului de canalizare precum și lucrări de reparație și construcție a drumurilor.

  • Dacă nu politică/administrare, ce ați fi făcut acum?

Oricât de respectuoşi am fi faţă de trecut, tot ce facem astăzi este pentru viitor. Strămoşii nu ne mai pot judeca, copiii – da, în acest context menționez că apreciez enorm încrederea pe care locuitorii municipiului Hâncești mi-au acordat-o ani la rând ca să cârmuiesc municipiul, deoarece iubesc Hânceștiul și mă regăsesc în activitatea mea. Sunt gata să desfășor o altă activitate care ar oferi locuri de muncă, dezvoltare și progres.

  • Care au fost cele mai grele provocări de când sunteți primar?

Au fost multe, dar le-am depășit. În viziunea mea de primar care știe ce vrea și încotro se îndreaptă, toate eforturile sunt concentrate spre binele și interesul cetățeanului. Cu regret, constat că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova pleacă peste hotarele țării.


Îmi doresc nespus de mult ca ei să nu-și mai caute viitorul dincolo de graniţe, iar cei plecaţi să se întoarcă acasă. Totodată, recunosc, una dintre cele mai mari probleme ale unui primar este lipsa cadrelor calificate, precum și lipsa financiară.

  • Cum este echipa dvs? Câți colegi aveți?

Mă bucur de o echipă de profesioniști care fac parte din aparatul Primăriei. Împreună, realizăm lucruri frumoase pentru Hâncești. Suntem 25 de colegi puternici și uniți pentru interesul cetățeanului.

  • Ce reprezintă familia pentru dvs?

Familia este o binecuvântare de care mă bucur de-a lungul vieții, este fericirea mea, dar și refugiul meu.

Din păcate, ofer foarte puțin timp familiei, dar oricum mă bucur de înțelegere, dragoste și susținere.

  • Ce așteptări aveți de la 2018?

De la 2018, îmi doresc să fie un an bun, să depășim provocările și ce ne-am angajat să construim. Este un an electoral și sper să avem cu toţii înţelepciunea de a nu repeta erorile din trecut. Dacă există cu adevărat voinţă politică, nu doar declaraţii de intenţie, atunci vom lua decizii care duc la o construcţie durabilă.

Dincolo de interese partizane şi de moment, să alegem persoanele care sunt demne de aprecierea poporului și dau dovadă de fapte.


Text: Svetlana Tataru

Foto: Andrian Irimca

Interviu VIP Magazin

Republica Moldova

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco