• Curierul de Hâncești

Istoria unei tinere vlogherițe, pasionată de pregătirea bucatelor

„Suntem mereu pe fugă, nu avem destul timp pentru a ne opri ca să gătim și să luăm o masă sănătoasă, alegem să mâncam tot ce ne cade în fața ochilor, fără a ne gândi o clipă cât de rău ne facem în acest fel”- spune Marina Drugalea, tânăra vlogheriță despre care vorbim astăzi, care face furori pe rețelele de socializare cu bucatele ei extrem de interesante, tentante și delicioase.

Marina, are 26 de ani și s-a născut în satul Logăneşti. De mulți ani, tânăra este plecată peste hotarele țării, acum ea trăiește în Italia, alături de viitorul ei soț. Fiind o bună gospodină, Marinei i-a plăcut mereu să gătească tot felul de bucate, în special dulciuri. La început, gătea pentru Călin, prietenul ei, mai târziu acest hobby a devenit o adevărată provocare atunci când rețetele și postările ei au devenit tot mai virale pe rețelele de socializare, în special pe Instagram. Prin intermediul acestor postări, Marina promovează un stil de viață sănătos și servește drept sursă de inspirație pentru aproximativ 14 mii de urmăritori. Acum Marina se bucură de un mod sănătos de viață și de aprecierea tuturor urmăritorilor fideli, oferind sfaturi celor care tind să o urmeze.


,,A început totul cu aproximativ 4 ani în urmă, când mi-am zis: ,,Gata, trebuie să-mi schimb acest regim alimentar nesănătos, dacă mai continui așa nu v-a duce decât la ceva rău din punct de vedere atât interior, cât si exterior. Da, recunosc, în ziua de astăzi este foarte greu să menții un stil de viață cât de cât sănătos. Suntem mereu pe fugă, nu avem destul timp pentru a ne opri ca să gătim o masă sănătoasă, alegem să mâncam tot ce ne cade în fața ochilor, fără a ne gândi o clipă cât de rău ne facem în acest fel. În cele mai multe cazuri ne îmbolnăvim, ceea ce s-a întâmplat și cu mine, de fapt. Am avut o gastrită erozivă, pe care am reușit să o tratez anume alimentându-mă corect, sănătos și la ore fixe. Mă alimentez sănătos pentru o viață sănătoasă și echilibrată, și acest lucru îl împărtășesc și cu urmăritorii mei de pe pagina mea de Instagram.” – spune Marina.


Tânăra noastră talentată preia aceste rețete din Internet, dar mereu le personalizează după gustul și imaginația ei.

,,Mă inspir din diferite pagini de Internet, cum ar fi Instagram, Facebook, Pinterest, și altele, din reviste, cărți cu rețete culinare. Când merg la restaurant și se întâmplă să comand o mâncare care este extrem de delicioasă, mereu sunt atentă la ingredientele cu care este pregătită, ca apoi, să încerc și eu să gătesc acasă la fel. De cele mai multe ori, chiar îmi iese perfect.

Cum reușesc să le personalizez? Îmi este de-ajuns să văd produsele, și reușesc să-mi creez rețeta în căpușorul meu, cu tot cu decor. De-obicei îmi imaginez diferite combinații dintre produse, cunoscând bine gustul fiecăruia. Aleg combinația cea mai potrivită, după gustul meu și așa apare rețeta minune.


Cât de mult timp îmi ia? Am nevoie de foarte mult timp când gătesc o rețetă nouă. Sunt genul de persoană care face toate lucrurile cu calm și atenție, de șapte ori măsor și o dată tai, pentru ca totul să iasă perfect. Acesta și fiind motivul din care postez nu atât de des cum mi-aș dori pe rețelele de socializare.

Care este prețul produselor? Produsele care eu le folosesc sunt puțin mai scumpe, deoarece mă strădui mereu să consum produse naturale, în cele mai dese cazuri biologice. Oricum, prețul lor sunt la îndemâna fiecăruia.


La ce mă gândesc când gătesc? De-obicei mă gândesc la ceea ce gătesc, ca să iasă totul ideal și să-l lase cu gura căscată pe iubitul meu. Ca să-l las plăcut surprins pe el, și de multe ori pe oaspeții care ne fac vizita. Când gătesc, muzica este ajutorul meu, mă ajută să mă concentrez mult mai bine la ceea ce am de făcut. Când prepar, în general deserturi, torturi decorate frumos, mă simt ca un pictor care își pictează propriul tablou.” – ne mărturisește protagonista noastră.

Pe lângă toate acestea, Maria a creat o pagină individuală de rețete, unde postează absolut tot ceea ce gătește și împarte experiența cu cei care doresc să încerce aceste bucate.

Cum mi-a venit ideea de a face o pagină cu rețete? Nu mi-am dorit să fac doar asta. S-a întâmplat să postez poze cu mesele mele, micul dejun, prânzul și cina. Am primit multe întrebări referitor la rețete, și așa am decis să postez pe pagina mea și rețetele la ceea ce prepar. Gătesc cu multă dragoste, pentru dulcea mea jumătate, Călin, care mă încurajează și îmi dă putere pentru a crea și prepara mereu ceva nou. Prin ceea ce gătesc îmi exprim marea mea dragostea pentru el! În Italia momentan nu am un lucru, dar mă dedic total Instagram-ului, mi-ar plăcea ca pentru viitor ca acest hobby să-mi fie lucrul meu. Aici vizitez foarte diverse orașele, locuri drăguțe, în care istoria încă trăiește prin intermediul clădirilor foarte bine conservate.


Pe lângă toate acestea, îmi place foarte mult să citesc. Atunci când cartea pe care o i-au îmi place mult, găsesc mereu 5 minute pentru a citi măcar 2-3 pagini din ea, oriunde m-aș afla, în parc, la munte, la mare, în avion, tren etc. Sunt cazuri când cartea pe care o citesc, nu-mi place atât de mult, oricum mă strădui să o citesc până la capăt. Consider că fiecare carte ne învață ceva bun. Pentru viitor îmi doresc să pot călători cât mai des, să cunosc locuri, tradiții și mâncăruri noi, pentru a le putea împărtăși și urmăritorilor mei.”

Din partea redacției „Curierul de Hâncești”, îi dorim Marinei în continuare mari realizări și multă inspirație!

realizat de Maria MUNTEANU

1282 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco