• Curierul de Hâncești

Iubirea NU doare

Iubirea NU doare: Teatrul MADE – cu un spectacol inedit la HânceştiÎn cadrul campaniei globale „16 Zile de Activism împotriva Violenței față de Femei și Fete”, Teatrul MADE, în colaborare cu UN Women Moldova, a venit luni, 4 decembrie, în fața publicului din Hânceşti cu spectacolul „Iubirea nu doare”.


 Regizat de Ianoș Petrașcu, spectacolul are la bază o istorie dură a unei femei care a trecut prin calvarul violenței. Regizorul a specificat care este obiectivul principal al spectacolului, şi anume faptul că lumea trebuie să cunoască problemele dureroase care necăjesc multe femei de la noi.


  „Vrem să-i sensibilizăm pe spectatori, indiferent ce vârstă au şi să-i îndemnăm să nu tolereze astfel de manifestări în societate, iar pentru asta venim cu o poveste reală a unei femei care ştie nu din auzite ce este violenţa”, a spus Ianoş Petraşcu.


Tot aici, vicepreşedintele raionului Hânceşti pe probleme sociale, Vera Tănase, a salutat iniţiativa artiştilor şi a încurajat publicul cu un speach motivaţional şi încurajator, referindu-se la valorile frumoase ale societăţii noastre, implicit ale familiilor noastre accentuând impactele negative pe care le are violenţa asupra femeilor în anumite circumstanţe.


Spectacolul propriu-zis a întrunit o poveste emoţionantă a unei femei maltratate fizic şi moral de soţul ei, coregrafie tematică şi fundal muzical ce provoacă fiori. Mesajul spectacolului este intoleranţa violenţei asupra femeilor, fenomen cu care se luptă pentru a-l dezrădăcina din societatea civilă, de cele mai multe ori cu ajutorul unor asociaţii sau ONG-uri care vin să acorde susţinere persoanelor care au fost supuse violenţelor de orice tip, fizică, morală, sexuală, spirituală etc.


Fiecare spectator din Hânceşti a primit, în acelaşi timp, câte un pliant informativ, unde se găsesc contactele instituţiilor de rigoare. 


Ulterior, cei prezenţi în sală au fost invitaţi să participe la un dialog, discutând despre cazuri de violenţă, despre tipurile violenţei, metodele de apărare etc. Câţiva dintre cei prezenţi au avut curajul să vorbească despre cazuri de violenţă chiar în familiile lor, sau situaţiile în care au fost martorii unor situaţii similare. evenimentul încheindu-se cu mesaje de recunoştinţă adresate organizatorilor, dar şi actorilor care au prezentat un spectacol ce a vizat un subiect atât de sensibil şi dureros.


Menţionăm că în spectacolul „Iubirea NU doare” au jucat actorii teatrului MADE: Doina Arvat, Elena Voloh, Boris Lungu, Alina Șaban, Tudor Donos, Eugen Farguțu, Artiom Perciun.Elena Golubnic

11 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco