• Curierul de Hâncești

Judokanul Dorin Goţonoagă a cucerit medalia de aur la Campionatul European de tineret la Judo

Judokanul  Dorin Goţonoagă a cucerit medalia de aur la Campionatul European de tineret la judo U-23În perioada 10 – 12 noiembrie curent, în oraşul Podgorica, Muntenegru s-a desfăşurat Campionatul European la Judo U-23 (vârsta până la 23 ani). Republica Moldova a fost reprezentată de 7 sportivi şi doi antrenori.


„Pentru a ajunge în termenii stabiliţi în Muntenegru, deplasarea fiind asigurată financiar de Clubul sportiv "Petrocub", am pornit la drum pe data de 7 noiembrie şi am parcurs 1400 km, trecând prin România, Bulgaria, Serbia şi ulterior Muntenegru. Traseul din ultimele două ţări, trece prin munţi, cu cotituri periculoase şi tunele puţin iluminate. Acum, după rezultatul obţinut afirm că s-a meritat”, a fost mesajul antrenorului de judo Mihai Buiuc.


Dorin Goţonoagă, membrul Clubului sportiv "Petrocub" a evoluat în categoria de greutate de până la 81 kg la data de 11 noiembrie, având 26 de concurenţi. Mai multe despre succesul judokanului hânceştean, dar şi despre campionat ne-a specificat Mihai Buiuc, antrenorul emerit de judo, care a fost alături de Dorin Goţonoagă în timpul luptelor şi respectiv în timpul victoriei.


„La competiţiile internaţionale, un rol important îl are ratingul sportivului, conform rezultatelor pe care le deţine. Dorin Goţonoagă a fost al patrulea sportiv selectat, intrând în concurs abia în runda a doua. Primul meci l-a susţinut cu englezul Hayes James, pe care l-am urmărit pe parcursul luptei cu judoka din Muntenegru pe parcursul primei runde. Mi s-a părut un sportiv pe care Dorin l-ar învinge cu uşurinţă, însă în primele minute de luptă cu Dorin a efectuat o aruncare care ne-a pus în situaţie de risc. Până la urmă, am recuperat acel punctaj necesar pentru a învinge”, a declarat pentru CURIER dl Buiuc.


În cel de-al doilea meci, Dorin Goţonoagă l-a învins pe olandezul Hejman Jim, iar în semifinală s-a întâlnit pe tatami cu portughezul Martinho Joao. Cel din urmă a reuşit efectuarea unui procedeu care a fost notat de arbitru cu nota “waza - ari”.


„Nouă, antrenorilor, ni s-a părut că căderea lui Dorin nu trebuia notată. Rămaseră mai puţin de 20 de secunde şi judokanul nostru putea pierde meciul, având şi două avertizări - şido. Arbitrii îşi revăd decizia şi anulează nota, iar când timpul regulamentar s-a terminat, se dă Golden – score, până la prima notă pe care o execută Dorin printr-o aruncare spectaculoasă notată cu Ippon, calificându-se în finală. Meciul final a fost susţinut cu croatul Druzeta Dominik. Dorin reuşeşte să-l imobilizeze pe spate pe adversar în termen de 20 secunde şi obţine victorie, devenind Campion European”, a mai spus antrenorul.


Tot aici, pe locul V s-a clasat moldoveanul Denis Vieru (66 kg), Cornel Andrieş (73 kg) şi Nicon Zaboroşciuc (81 kg). 


Datorită faptului că Dorin Goţonoagă a devenit Campion European la Judo, i se va conferi titlul de maestru internaţional la Judo. Menţionăm că, pe data de 15 noiembrie, Dorin Goţonoagă, Valeriu Duminică şi Ion Nacu au plecat în Japonia la un stagiu de pregătire şi participare la Judo, Grand Slam Tokio, 1-3 decembrie 2017.Elena Golubnic

5 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco