• Curierul de Hâncești

Judokanul hânceştean Dorin Goţonoagă – în competiţii internaţionale...

Judokanul hânceştean Dorin Goţonoagă – în competiţii internaţionale...

Universiada Mondială la Judo – locul VRecent, în Taipei, s-a desfăşurat Universiada Mondială la Judo. Dorin Goţonoagă a evoluat în categoria de greutate 81 kg, susţinând cinci meciuri, dintre care trei victorii şi două înfrângeri.


În preliminare, l-a învins pe judoka din Burundi, Kwitonda Samuel, în a doua rundă a obţinut victorie asupra germanului Gutsche Robin, în a treia rundă îl învinge pe slovacul Becik Martin, iar în semifinală Dorin cedează în faţa lui Lee Seungsu din Koreea. În recalificări, luptând pentru medalia de bronz, cedează lui Tarantopanini Vinicius din Brazilia şi se clasează pe locul V.


„Universiada Mondială se desfăşoară o dată la doi ani. Locul V este un rezultat meritoriu, dar gustul amar al cedării medaliei este resimţit şi astăzi”, a declarat pentru CURIER, antrenorul de Judo, Mihai Buiuc.


Ulterior, la data de 28 octombrie curent, s-a desfăşurat Judo Grand – Slam Abu – Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Judoka Dorin Goţonoagă, membru al Clubului sportiv Petrocub Hânceşti, a evoluat în categoria de greutate 81 kilograme. Din păcate, în meciurile preliminare, Dorin a cedat judokanului din Georgia, Rechviashvili Zebeda.


„La data de 4 noiembrie, în oraşul Leipzig, Germania se va desfăşura lupta finală în Bundssligă la Judo. Îi dorim judokanului nostru mult curaj, mari succese, să revină acasă învingător”, a afirmat antrenorul emerit de Judo, Mihai Buiuc.


Mai târziu, la data de 8 – 12 noiembrie în oraşul Podgorica, Muntenegru, se va desfăşura Campionatul European la Judo U-23.


„Medalia de bronz cucerită la Campionatul European de Judo – juniori în Austria, or. Oberwart, bronzul cucerit la Grant – Prix de la Dusseldorff, Germania, Universiada Mondială de la Taipei – ne dă speranţa că acest talentat judoka ne va bucura şi în viitor cu noi realizări”, a conchis antrenorul.


Menţionăm că Dorin Goţonoagă şi Valeriu Duminică, secretarul Federaţiei de Judo din Moldova (împreună cu Ion Nacu), vor participa începând cu 15 noiembrie curent la un stagiu de pregătire în Japonia.Elena Golubnic

2 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco