• Curierul de Hâncești

Judokanul Ion Nacu - locul 7 la Campionatul Mondial de JudoÎn perioada 18-21 octombrie în Zagreb, Croația, s-a desfăşurat Campionatul Mondial la judo între juniori. În componenţa Lotului Naţional de Judo al Republicii Moldova la acest campionat  a participat judocanul din Hânceşti, membru al CS Petrocub, Ion Nacu. Acesta a obţinut locul VII în categoria de 73 kilograme.


La categoria de greutate sus-menţionată au participat 60 de judocani. Ion Nacu, susţinând cinci meciuri cu trei victorii şi două înfrângeri, s-a clasificat pe locul VII.


„În primul meci, l-a învins pe englezul Powell Daniel. În a doua rundă l-a învins pe judoka din Slovenia, Gostenccnik Aljaz, iar în a treia rundă, obţine victorie asupra rusului David Gamosov, a declarat pentru presă Mihai Buiuc, antrenor emerit al Republicii Moldova la Judo. Urmează a patra rundă, unde cedează georgianului Tato Grigalashvili. În recalificări, kazahul Didar Khamza obţine victorie şi în final câştigă medalia de bronz, iar judoka georgian se clasează pe locul III.”


Tot aici, la categoria de 73 de kilograme, campion mondial la Judo – junior devine Heydarov Hidayat din Azerbaijan.


„Locul VII pentru Ion Nacu este un rezultat promiţător. De pe data de 15 noiembrie şi până la 8 decembrie 2017, el va participa la un stagiu de pregătire fizică şi tehnico – tactic în Japonia. Susţinerea financiară la acest capitol este asigurată de Consiliul raional Hânceşti. Suntem siguri că după acest stagiu din Japonia, măiestria judocanului nostru se va ridica la un nivel mai înalt, dându-ne mari speranţe pe viitor”, a conchis dl Buiuc.Elena Golubnic

5 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco