• Curierul de Hâncești

La Hânceşti: Ziua bătrânilor marcată la o masă de binefacereMarţi, 1 octombrie, de ziua oamenilor în etate, administraţia publică locală a organizat o mică atenţie vârstnicilor din oraş, invitându-i la o masă de binefacere şi un concert, organizat în cantina orăşenească. Masa pregătită de angajatele Asociaţiei de caritate „Armata Salvării”, era plină de bucate tradiţionale: sarmale, plăcinţele, tăiţei cu carne şi pilaf, dar şi un pahar de cinste, vin alb şi roşu, cu care au fost serviţi toţi bătrânii.


„Această sărbătoare este un semn de respect pentru vârstnicii din oraş, cu o semnificaţie deosebită care ne obligă să ne amintim de oamenii care au muncit o viaţă pentru dezvoltarea şi prosperarea urbei – a declarat pentru CURIER Vladimir Ciaglei, primarul interimar al municipiului Hânceşti, care fiind prezent la masa de binefacere, a reiterat importanţa acestei sărbători, mulţumindu-le celor prezenţi, peste 130 de oameni în etate, pentru eforturile depuse de-a lungul anilor în diverse domenii de activitate. Cu o felicitare către bătrâni, de ziua lor, a venit şi Vasile Rujanschi, preşedintele Consiliului de administrare a Societăţii invalizilor, dorindu-le multă sănătate, energie şi cât mai multe puteri pentru a fi cât mai mult timp activi în societate.

Valeriu Ţurcanu, veteran al muncii din or. Hânceşti, a mulţumit din partea tuturor oamenilor în vârstă, administraţiei primăriei pentru frumoasa tradiţie de a organiza asemenea mese pentru bătrânii din oraş, care speră să aibă continuitate. „Sper ca această tradiţie frumoasă să continue… În acest context, vreau să ne amintim de ceea ce a fost şi am avut acu 40-50 de ani, şi să ne bucurăm de realizările frumoase pe care le avem acum, apreciindu-le la justa lor valoare…”

Bătrânii s-au arătat foarte mulţumiţi de atenţia acordată, savurând cu plăcere din bucatele pregătite.

„Mulţumim mult administraţiei primăriei, dar şi gospodinelor de la cantină pentru masa organizată şi bucatele foarte gustoase. Mulţumim că nu suntem uitaţi…”- ne spune Ina Şramcova, locuitoare a oraşului Hânceşti. În acelaşi context, organizatorii evenimentului le-au pregătit bătrânilor şi un mic concert, prezentat de către copiii de la Centrul de Creaţie, conducător Valentina Duminică.

„Mie mi-a plăcut îndeosebi concertul acestor tineri, care a fost ca un balsam pentru suflet, această sărbătoare este o bucurie şi o alinare pentru noi, oamenii în vârstă,… copiii ni-s departe, ne vizitează cam rar… şi ce ne rămâne nouă, bătrânilor, decât să ne întâlnim aici la cantină, unde luăm un prânz cald, dar şi mai schimbăm câte o vorbă” – ne spune dl Ion din Hânceşti, care la cei aproape 80 de ani, ce-i are, zice că abia aşteaptă evenimente de acest gen, care îl scapă de singurătate.

„Masa de binefacere a fost organizată graţie suportului financiar alocat din bugetul local, în sumă de 10 mii lei, dar şi unor sponsori, precum, agentul economic Vasile Colţa, şi candidatul electoral la funcţia de primar, Alexandru Botnari, care au ajutat cu unele produse. În total, au fost incluşi 150 de beneficiari, bătrâni din oraş, printre ei fiind şi din cei mai gravi, imobilizaţi la pat, care vor fi deserviţi la domiciliu” – a specificat dl Rujanschi.


Tatiana TODOSEICIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco