• Curierul de Hâncești

La Hâncești, Dragobetele sărută fetele!

Actualizată în: 27 Febr. 2018

Cine a spus că dragostea și declarația acesteia nu pot fi diferite?! Cine a spus ca iubirea nu își are locul în inimile adolescenților?! Cine a spus că iubirea nu poartă câte o pereche de nume?!

Tinerii participanți ai concursului raional „Dragobetele Sărută Fetele” au demonstrat cât de divers, gingaș, talentat și frumos este sentimentul iubirii!Datorită acestui concurs deosebit ne-am amintit cât de prețios este să ne păstrăm inima tânără și plină de cuvinte calde, de apreciere la adresa celor dragi nouă! Datorită acestui concurs am înțeles cât de importantă este susținerea prietenilor și câtă culoare pot aduce atunci când ne susțin!

Aceste lucruri le puteți vedea în nenumăratele poze, de mai jos, care vă prezintă atât cele 5 perechi ce au participat în cadrul concursului, cât și susținerea imensă de care au dat dovadă prietenii lor (în special, cei ai perechii din com. Sărata - Galbenă, aceștia fiind însoțiți de 2 autobuze pline de amici și prieteni!).
Astfel, cei care au avut curajul să lupte pentru titlul de „Dragobete” și ”Dragobețică” au fost:


1. Cătălina Varanița și Ilie Pîrlog - Gimnaziul Mingir, com. Mingir;

2. Elena Chiosa și Deonisie Gurghiș - Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, mun. Hâncești;

3. Cătălina Mihuță și Cătălin Cazacu - Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, mun. Hâncești;

4. Cristina Gabură și Nicolae Căpățână - Liceul Teoretic Lăpușna, com. Lăpușna;

5. Daniela Ieșanu și Ion Ștefancu - Liceul Teoretic „Universum”, com. Sărata - Galbenă.


Pentru a fi jurizați, tinerii au trebuit să treacă de 4 probe:


1. Prezentarea;

2. Declarația de Dragoste;

3. Proba Talentelor;

4. Proba de Inteligență - în cadrul acestei probe, tinerii trebuiau să răspundă la 2 întrebări legate de tradițiile și obiceiurile de Dragobete.


În fiecare dintre aceste probe, perechile participante au dat dovadă de sentiment, talent, cât și de un simț artistic foarte bine dezvoltat!


Aici aveți și dovezile, luate direct din spusele perechilor de îndrăgostiți:


1. Cătălina Varanița și Ilie Pîrlog - „ne place, îndeosebi, teatrul” au declarat tinerii. De asemenea, nu au dorit să spună publicului mai multe lucruri despre ei pentru că altfel „sensul profund în care ne regăsim s-ar spulbera”. Și așa este, despre dragostea frumoasă nu se strigă, ci se șoptește.

Tinerii s-au remarcat printr-un talent teatral deosebit! Întreg publicul, cât și juriul au rămas încântați de sceneta pregătită de Cătălina și Ilie. Îndrăgostiții ne-au captat atenția și prin faptul că ne-a făcut să râdem cu poftă în timp ce îi priveam cum își joacă rolul.


Cătălina: „El este o persoană sociabilă, creativă, îi place să glumească”

Ilie: „Mie îmi plac lucrurile frumoase pe care mi le spune Cătălina. Este o fire romantică, energică care aduce mereu buna-dispoziție!”


2. Elena Chiosa și Deonisie Gurghiș - „minunea noastră simplă e dorul de a ști ce-i dor, și ce-i singurătate și credință. Minunea noastră simplă-i că am rămas mereu copii și că la fel rămânem când inima ne bate”.

Elena și Deonisie s-au remarcat printr-un romantism deosebit, artistism, eleganță, cât și printr-o dicție foarte frumoasă!


3. Cătălina Mihuță și Cătălin Cazacu - „suntem colegi și seară de seară ne plimbăm”.

Cătălina: „Lui Cătălin îi place sportul, cântă în Ansamblul „Haiducii” din sat. Bujor. E chipeș, voinic, îndrăzneț... și are mare respect față de părinți și bunici!”

Cătălin: „Cătălina e cea mai drăguță domniță. E modestă, îi place cartea, are și caracter, o voce caldă, un mers elegant și parfum rafinat ... Când le-am simțit, m-am îmbătat!”


4. Cristina Gabură și Nicolae Căpățână - „suntem o pereche perfectă!”


Cristina: „El e cumint, îi place sportul, merge la sala de fitness”

Nicolae: „Ea e cuminte doar când doarme. Îi place sportul - dar să-l privească. Îi place sala - cea de mese pentru că îi plac ciocolatele”

Cuplul a abordat, față de ceilalți participanți, o prezentare mai glumeață, ce tinde să îi tachineze pe ambii îndrăgostiți!


Nicolae: „Ea mă iubește!”

Cristina: „El mă iubește doar pe mine!”


5. Daniela Ieșanu și Ion Ștefancu -


„A fost odată ca-n poveşti, A fost ca niciodată. Din rude mari împărăteşti, O prea frumoasă fată.

Şi era una la părinţi Şi mândră-n toate cele, Cum e Fecioara între sfinţi Şi luna între stele.”


Daniela și Ion formează un cuplu plin de viață, nebunie și carismă! Totuși, au ales să își înceapă prezentarea recitând primele 2 strofe din „Luceafărul” (de Mihai Eminescu).


Daniela (alias Ileana Cosânzeana): „El este tras ca prin inel și are toate calitățile unui erou: vitejia, simțul dreptății... Și oare există vreo fată care nu ar dori să fie iubita unui băiat blond cu ochii albaștri ca cerul?!”


Ion (alias Făt - Frumos): „Ea este idealul feminin. Este sufletul companiei, mândria părinților. Este o domniță cu ochii verzi care îmbină atât frumusețea, cât și inteligența. E domnița de care m-am îndrăgostit!”
Publicul a fost delectat și cu o serie de piese interpretate de Victoria Plăcintă și Dumitru Guștiuc, cel din urmă dedicând mai multe piese atât publicului, cât și perechilor participante!


Odată ce toate probele au fost încheiate, juriul a decis ca Premiul de Popularitate va fi acordat perechii din com. Sărata - Galbenă - Daniela Ieșanu și Ion Ștefancu!


Premiul mare, însă, a fost câștigat de către tinerii din com. Mingir - Cătălina Varanița și Ilie Pîrlog!


Concursul „Dragobetele Sărută Fetele” a fost organizat de Consiliul Raional Hâncești, Casa Raională de Cultură Hâncești, Direcția de Cultură și Turism Hâncești


Vă mulțumim, dragi organizatori și dragi participanți, din partea întregii echipe a Curierului de Hâncești, pentru tot efortul D-voastră! Vă mulțumim pentru o seară frumoasă, plină de zâmbet și dragoste!

Sponsori media: Curierul de Hâncești, HN24

Alina Cravcenco


0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco