• Curierul de Hâncești

La Hânceşti a fost creat Consiliul de Securitate Comunitară


La 7 iunie, în cadrul proiectului de promovare a parteneriatelor în consolidarea securităţii comunitare, susţinut de Ministerul Afacerilor Interne şi Institutul de Politici Publice (IPP), la Hânceşti s-a desfăşurat şedinţa Consiliului de securitate comunitară a municipiului.


Municipiul Hânceşti face parte din 6 comunităţi-pilot din ţară în care va fi implementat conceptul activităţii poliţieneşti comunitare. În acest context, reprezentanţi ai administraţiei raionului şi oraşului, IPP şi serviciilor desconcentrate din teritoriu, precum şi ai IP Hânceşti s-au întrunit în vederea evaluării problemelor de siguranţă comunitară la nivel de municipiu şi elaborarea Planului de acţiuni pentru soluţionarea acestora în vederea eficientizării activităţii comune a poliţiei şi comunităţii şi prevenirii într-o măsură şi mai mare a infracţiunilor din societate.  


În deschiderea lucrărilor atelierului, preşedintele raionului Ghenadie Buza a salutat participanţii la sesiunea de lucru, menţionând că acest proiect-pilot este unul foarte benefic pentru locuitorii oraşului şi raionului. „Avem o colaborare foarte bună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Hânceşti, care participă la deplasările noastre săptămânale în teritoriu, unde ne străduim să identificăm problemele cetăţenilor şi să le rezolvăm.


De asemenea, în urma calamităţilor naturale, colaboratorii de poliţie s-au implicat activ la înlăturarea consecinţelor încă de la primele ore, venind în susţinerea administraţiilor locale. Ne dorim o conlucrare rezultativă şi pe viitor şi sper că acest atelier va fi unul cu impact pozitiv în activitatea de zi cu zi a poliţiei, iar cetăţenii se vor simţi mai protejaţi şi mai motivaţi să colaboreze cu organele de poliţie şi administraţia locală în vederea prevenirii diferitor situaţii negative” – a specificat Ghenadie Buza.


Cu un mesaj de apreciere pentru activitatea dată a venit şi Ion Mereuţă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar şi primarul mun. Hânceşti, Alexandru Botnari. „Crearea parteneriatului dintre poliţie şi administraţia locală este o iniţiativă foarte bună, întrucât pe parcursul experienţei mele în calitate de primar ne-am străduit să avem această colaborare cu organele de poliţie pentru a oferi cetăţenilor siguranţă atât la domiciliu, cât şi în afara acestuia.


Pentru aceasta este necesară implicarea în comun în organizarea mai multor activităţi ce ar spori securitatea cetăţenilor şi ar preveni situaţiile de risc pentru populaţie. Ne exprimăm încrederea că, odată implementat acest concept, securitatea publică va fi la un nivel mai înalt, fiind dispuşi să preluăm bunele practici şi experienţe de succes din ţările europene, unde poliţia comunitară colaborează cu APL şi comunitatea, iar rezultatele sunt pe măsură” – a specificat Alexandru Botnari.


În continuare, s-a discutat rolul şi modul de activitate a Consiliului de Securitate Comunitară, modele de acţiuni şi exemple din experienţa internaţională, probleme de siguranţă comunitară în activitatea IP Hânceşti şi SP nr.1 Hânceşti, probleme de siguranţă comunitară în opinia APL, prezentarea rezultatelor sondajului de evaluare a situaţiei actuale, îngrijorărilor şi percepţiilor membrilor comunităţilor privind cooperarea dintre cetăţeni şi poliţie în comunităţile-pilot ş.a. După elaborarea şi prezentarea planului comun de cooperare cu referire la sarcinile impuse, a fost semnat Acordul de cooperare dintre IP Hânceşti, primăria mun. Hânceşti şi Institutul de Politici Publice. Elena Zaițev

12 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco