• Curierul de Hâncești

La o cafea cu Adrian Oprea, directorul BC Moldindconbank, filiala Hânceşti

„Moldindconbank are cea mai largă gamă şi cele mai inovative servicii bancare destinate persoanelor fizice şi juridice”


  • Dle Oprea, BC Moldindconbank este o instituţie bancară cu tradiţie în ţara noastră. Ce ne puteţi spune despre activitatea şi rolul acesteia în cadrul sistemului bancar, dar şi în cadrul raionului Hânceşti?

Moldindconbank şi-a început activitatea la 1 iulie 1959, ca filială a Stroibank, din URSS, cu scopul de a susţine şi a finanţa întreprinderile energetice, construcţiile industriale şi magistralele de transport.


La 25 octombrie 1991, banca a fost reorganizată în Banca Comercială pe Acţiuni pentru Industrie şi Construcţii BC „Moldindconbank” SA. La moment, Moldindconbank este unul dintre liderii pieţii bancare din Republica Moldova, deţinând cea mai mare reţea de subdiviziuni (63 filiale şi 131 agenţii), care oferă cea mai vastă gamă de produse, orientate spre comoditatea clienţilor, atât persoane fizice cât şi persoane juridice. Rezultatele financiare obţinute pe parcursul ultimilor ani confirmă poziţia de lider pe piaţă, anul 2017 fiind încheiat cu un profit net de 363,8 milioane lei, care este în creştere faţă de anul precedent cu 125%. 


În municipiul Hânceşti, principiile Moldinconbank sunt promovate prin intermediul a 3 sucursale, dar şi a unei echipe de angajaţi tineri, dinamici şi profesionişti. În cadrul filialei deservim peste 15 000 mii de clienţi persoane fizice, dintre care peste 12 000 de deţinători de carduri, şi peste 500 de întreprinderi. Totodată, în alte 27 de localităţi din raion, din totalul de 63, suntem aproape de clienţii noştri prin intermediul terminalelor de plată cu cardul, instalate în cadrul oficiilor poştale, iar în ceea ce priveşte posesorii de card ce deţin un dispozitiv conectat la internet, suntem alături de ei la orice oră şi în orice casă prin intermediul serviciilor electronice.

  • Care sunt motivele pentru care deţineţi întâietatea în preferinţele clienţilor?

Serviciile bancare oferite. Moldindconbank are cea mai largă gamă şi cele mai inovative servicii bancare destinate persoanelor fizice şi juridice care pot oferi soluţii financiare pentru economisire, creditare, transferuri locale şi internaţionale, servicii de asigurare, care permit clientului să-şi gestioneze afacerea şi economiile în cel mai simplu mod.


Reţeaua. Pe parcursul celor 26 de ani  de activitate, Moldindconbank şi-a dezvoltat o reţea considerabilă  de  filiale şi agenţii pe întreg teritoriul RM. La moment  avem cea mai mare reţea de sucursale - 194 şi 290 de bancomate, 59 dintre care sunt bancomate multifuncţionale (Cash-In), care permit nu doar retragerea banilor de pe card, dar şi alimentarea acestuia cu numerar.


Inovaţiile. Moldindconbank permanent investeşte în dezvoltarea serviciilor moderne, ceea ce ne clasează pe locul întâi în topul preferinţelor clienţilor ce aleg un mod dinamic de viaţă şi care vor să beneficieze de servii bancare la orice oră şi în orice loc. În 2015 şi 2016 banca a primit titlul de „Cea mai inovativă bancă din Moldova” oferit de Revista „Global Banking & Finance Review”.


Spiritul de echipă. Moldindconbank se poate lăuda cu o echipă de peste 1400 angajaţi, în mare parte tineri, dar cu o experienţă bogată în spate, care dau dovadă de profesionalism, fiind orientaţi spre necesităţile clienţilor şi buna deservire. Aceste lucruri au stat şi stau în continuare la baza dezvoltării băncii, acum şi în viitor. În 2016 şi 2017 Banca a obţinut titlul de cel mai bun angajator al anului.


  • Aţi vorbit de inovaţii... Care sunt serviciile care vă permit să vă clasaţi ca cea mai inovativă bancă?

Pe lângă faptul ca Moldindconbank este unul din pilonii sistemului bancar din RM şi se clasează pe locul 2 după volumul activelor, Moldindconbank se evidenţiază ca cea mai performantă şi inovativă Bancă prin serviciile electronice de deservire la distanţă 24/24 şi 7 zile din 7. Aceste inovaţii stau şi la dispoziţia locuitorilor din municipiul şi raionul Hânceşti.


Să concretizăm:


Moldindconbank este unica bancă din raionul Hânceşti unde puteţi beneficia de serviciile unui bancomat modern de tipul Cash-in. Ce înseamnă aceasta: toţi deţinătorii de carduri emise pe teritoriul Republicii Moldova la orice bancă pot alimenta cardul la orice oră de zi sau noapte, în orice zi a săptămânii, pentru a-şi putea face cumpărături de pe internet, pentru a-şi achita serviciile comunale sau a rezerva bilete de avion, hotel şi multe altele. Seviciul este gratuit doar pentru utilizatorii de carduri emise de Moldindconbank. Serviciul este disponibil şi pentru cardurile emise de alte bănci din ţară, însă contra-plată. Totodată, bancomatele instalate în mun. Hânceşti îţi permit să-ţi ridici banii atât în lei cât şi în dolari SUA şi în euro.


Moldindconbank este unica bancă din raionul Hânceşti care oferă posibilitatea de achitare a plăţilor comunale la toţii operatorii de servicii comunale din mun. Hânceşti, în orice zi a săptămânii fără a sta în rând la ghişeu şi a pierde timp şi nervi. Având un card de la Moldindconbank te poţi conecta gratuit la Web-Banking, de pe site-ul băncii (www.micb.md) şi poţi beneficia de acest serviciu care îţi pemite să achiţi plăţile comunale 24/24, absolut gratuit.


Pentru clienţii cărora le place să fie în trend, Moldindconbank le oferă gratuit şi o aplicaţie mobilă care poate fi instalată pe smartphone şi cu ajutorul căreia pot fi utilizate aceleaşi servicii disponibile în web banking. Ba mai mult, recent am lansat un serviciu nou Cash by Code, care permite retragerea banilor la bancomat fără card, doar cu telefonul mobil şi invers, adică puteţi completa cardul la bancomat doar cu telefonul mobil. Direct Transfer - acest serviciu permite clienţilor noştri  să primească transferuri rapide de peste hotare direct pe card sau depozit deschis la Moldindconbank, din peste 100 de ţări. Pentru aceasta aveţi nevoie de un card, evident emis de Moldindconbank, un dispozitiv cu acces la internet şi mult mai puţin timp decât ţi-ar trebui să iroseşti dacă ai alege să beneficiezi de transfer în cadrul unui ghişeu bancar. Accesând pagina direct.micb.md şi urmând instrucţiunile, în câteva minute ai banii pe card sau depozit. Poţi să-i ridici în valută, dacă ai nevoie sau să beneficiezi automat de conversia sumei de bani în lei, la cursul comercial pentru carduri.


Serviciile Transfer P2P, www.Transfer.md permit clienţilor să primească şi să transfere bani online (prin web banking sau mobile banking) de pe cardul personal pe orice card emis în ţară sau peste hotare (Visa sau Mastercard). Apropo, transferurile efectuate între cardurile Moldindconbank sunt absolut gratuite, iar banii ajung la destinaţie în câteva secunde... Mai avem şi alte servicii inovative despre care aş putea povesti, dar cel mai bine ar fi ca clienţii să se apropie în cadrul sucursalelor noastre pentru a beneficia de suportul necesar la alegerea cardului potrivit, pentru abonarea la Web-Banking, SMS Notificări şi alte servicii care într-adevăr permit să economisească timp şi să ofere un confort în plus la utilizarea serviciilor bancare.


  • BC Moldindconbank lansează periodic pentru clienţii băncii diferite campanii şi promoţii, ale căror premii sunt foarte atractive. Ce oferte aveţi la moment pentru clienţi? Se numără printre câştigători şi locuitorii din Hânceşti?

Evident că, în calitate de lider pe piaţa cardurilor bancare, Moldindconbank dispune de oferte pentru toate categoriile de clienţi, iar pe cei mai fideli care achită cu cardul îi premiază, prin organizarea diferitor promoţii, cu premii băneşti, călătorii în străinatate, certificate cadou şi multe altele. Recent s-au încheiat 3 promoţii organizate împreună cu partenerul nostru Mastercard, în cadrul cărora 4 câştigători din r. Hânceşti s-au ales cu câte un certificat în valoare de 1000 lei pentru cumpărături în magazinele Linella.


Cât priveşte ofertele de produse, spre exemplu tinerilor de la 14 până la 30 de ani le oferim posibilitatea deschiderii gratuite a cardului (Mastercard Debit contactless), fără comision lunar de administrare şi cu toate posibilităţile de abonare gratuită la web banking, mobile banking şi efectuarea achitărilor online în magazine. În prezent, avem peste 40 de mii de astfel de carduri emise tinerilor din ţară.


Avem grijă şi de persoanele din categoria socială, pensionari, persoane cu dizabilităţi sau mămici care stau acasă pentru îngrijirea copilului, de asemenea le oferim carduri gratuite pe care sunt transferate lunar pensiile şi indemnizaţiile de la stat, în plus la banii păstraţi în cont oferim şi o dobândă anuală. 


Însă avem o ofertă tentantă pentru toate categoriile de clienţi. Zilnic în cadrul Discount Club deţinătorii de carduri Moldindconbank pot beneficia de reduceri instantanee de până la 20% la procurarea produselor cu cardul în cele peste 600 puncte comerciale ale partenerilor Băncii, lista acestora poate fi găsită pe site-ul băncii (www.micb.md/discountclub-ro/). 

Avem ofertă şi pentru clienţii doritori de credite, care acum pot primi banii necesari la doar 5% anual. Astfel, fie că îşi doresc o locuinţă nouă, să şi-o renoveze pe cea existentă sau să petreacă o vacanţă alături de cei dragi, acum le pot obţine mai avantajos ca niciodată. Iar dacă clienţii au deja un credit la o altă bancă şi doresc să plătească  rate mai mici, îl pot trece la noi fără comision. Oferta este valabilă până la 28.02.2018.


  • Vă mulţumim pentru interviu şi vă dorim cât mai mulţi clienţi fideli!


Adrian Oprea

Directorul BC Moldindconbank

Filiala Hâncești


Editor: Elena Zaițev

30 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco