• Curierul de Hâncești

La shopping, în regim restricționat cu măști, mănuși și dezinfectantÎn orașul Hâncești, o mare parte din magazine și market-uri au dat start regimului normal de activitate. Totuși, restricțiile privind respectarea măsurilor de protecție, persistă. În linii generale, cetățenii încearcă, aparent, să sfideze frica unei potențiale infectări. Pentru a putea face o totalizare și a monitoriza situația, am făcut un shopping în regim restricționat cu mască, mănuși, dezinfectant și păstrând distanța socială.

În piața „Chiril”, vânzătorii, în mod obligatoriu, prestează servicii doar cu măști, mănuși, conform distanței sociale impuse. Piața este deschisă zilnic și nu este permis accesul nici unui cumpărător dacă nu poartă mască și mănuși. În zilele aglomerate, precum joia și duminica, echipajele de poliție monitorizează ordinea publică.

„Deja ne-am obișnuit să punem masca, asigurându-ne de orice pericol. Suntem bucuroși că au permis accesul vânzărilor deoarece carantina a stagnat mult din activitatea anuală. Sperăm să trecem cu bine peste pandemie și să revenim la regimul normal de lucru” – a spus Ion Vrabie, vânzător de legume proaspete și răsaduri din Buțeni.

În alte market-uri și magazine de produse textile, vânzătorii și cumpărătorii nu s-au arătat a fi la fel de responsabili. Este permis accesul liber fără restricții și fără frică de contaminare. Deşi la intrare sunt amplasate sticluțe cu soluție dezinfectantă, unii dintre vizitatori și cumpărători, trec neglijenți pe lângă acestea.


„Datoria noastră este de a plasa dezinfectant la intrarea în magazin. În timpul zilei, observ că marea majoritate neglijează această măsură de protecție chiar dacă este oferită gratis” – a menționat Eugenia Florea, vânzătoare într-un magazin de produse textile.

În timpul shopping-ului, am remarcat faptul că mini market-urile din cadrul benzinăriilor, păstrează strict regulile conform cărora este permis accesul doar a 2 persoane. De asemenea, în cadrul instituțiilor publice, precum primăria Hâncești, Consiliul raional Hâncești, Secția consultativă a Spitalului raional Hâncești, farmaciile și băncile, nu este permis accesul fără strictul necesar pentru protecție - mască și mănuși.

Îndemnul nostru este să aveți grijă de sănătatea dvs., să nu treceți neglijenți peste măsurile de protecție și să evitați locurile aglomerate.

Maria MUNTEANU

90 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco