• Curierul de Hâncești

La shopping...Cât costă fructele și legumele de sezon în piețele și magazinele orașul HânceștiCât costă fructele și legumele de sezon în piețele și magazinele orașului Hâncești?!


„Ești ceea ce mănânci!”


Fructele și legumele se numără printre cele mai consumate alimente. Acestea sunt bogate în vitamine și substanțe nutritive necesare organismului nostru pentru a funcționa în parametrii normali. Nutriționiștii recomandă ca în fiecare zi să consumăm 5 fructe și legume, dar puțini suntem aceia care ne interesăm și de zona din care acestea provin, precum și prețul lor real pe rafturile magazinelor și în piață. Pentru realizarea acestui material, am elaborat o vizită de lucru, consultând toate prețurile fructelor și legumelor autohtone din piețele și magazinele din Hâncești și vă aducem vouă, consumatorii media, cele mai proaspete prețuri ale produselor de sezon.

În piața de legume și fructe și în magazinele comerciale mari din oraș puteți găsi un asortiment larg de mere, pere, struguri, prune, nuci, bostănei, varză, roșii, castraveți, morcovi, ceapă, cartofi și multe alte legume și fructe, atât de sezon autohtone cât și exotice precum citricele (lămâii, portocale), banane, mango, pomelo și altele.

Pentru cumpărătorii activi, nu este de mirare că prețurile legumelor și fructelor sunt ridicate, chiar dacă acestea sunt în plin sezon. Spre exemplu, prunele pe piață costă 7,10 sau chiar 15 lei kg, iar în magazine le puteți găsi aproximativ la aceleași prețuri cu un decalaj de câțiva bănuți.

De altfel, în piață, roșiile Moldova le puteți procura la 10 lei, iar în magazine, cele importate la prețul de 18,95. Dovleceii autohtoni ar costa 10 lei pentru un kg, iar cei importați mai exact din soiul Zucchini, Olanda sunt la prețul de 21 lei. Perele crescute în Moldova, le putem procura la prețul de 9 sau 10 lei, iar cele importate mai exact din soiul Williams sunt găsite la prețul de 39 lei.. Strugurii de Moldova negri Şi albi sunt la prețul de 10 lei, iar cei roz - 12 lei. De asemenea, merele pe rafturile din piață costă între 6 și 10 lei, iar în magazine 10,90 lei.

„Vând legume și fructe în piață de mulți ani. Aș putea spune că nu este o muncă deloc ușoară pentru că trebuie să satisfaci cerințele cumpărătorilor în fiecare zi, aducându-le marfă proaspătă. Cumpărătorii noștri sunt destul de rezervați atunci când vizibil produsele sunt mai puțin arătoase. Noi, ne străduim să îi mulțumim pe cât putem, cu o varietate largă și calitativă de produse ” – spune Valentina, vânzătoare.

Spre mirarea mea, prețul kg de usturoi este unul destul de mare, în piață pentru un kg de usturoi trebuie să achiți 45 de lei, iar în magazine – 36,95. Cu toate astea, lumea cumpără!

Prețul unui kg de ardei gras este de 9 lei în piață, iar în magazin 12,90. În zilele de piață, este bine cunoscut faptul că vânzătorii pot face reducere cedând un leu la procurarea a mai mult de 15, 20 kg, lucru benefic cumpărătorilor.
„Săptămâna trecută am procurat trei saci de ardei gras din piața Chiril. Prețul produsului era 9 lei, mi s-a făcut o reducere, cumpărându-i cu 8 lei. În zilele de piață joi și marți, se găsesc produse bune, proaspete, de la producători de încredere” – spune Ion Vrabie din s. Buțeni.

Cartofii, morcovii, ceapa, sfecla și vânăta, de-asemenea o puteți găsi la prețul de 10 lei per kg, chiar și mai ieftin în zilele de joi și duminică. Varza costă 7, 8 lei în piață, iar în magazine 9,80 lei. Castraveții Moldova - 20 lei kg pe rafturile piețelor, în magazine în schimb sunt 15,50. Cu un decalaj de câțiva bănuţi gogoșarii costă 25 lei atât în piață cât și în magazine. De-asemenea fasolea albă o puteți procura la 20 lei kg, iar ciupercile sunt 45 lei.

Un lucru foarte important pentru voi dragi cititori, consumul de legume și fructe proaspete este mult mai indicat, deoarece prin prelucrare termica acestea pierd o mare parte din constituentii nutritivi. Pe lângă cantitatea ridicata de vitamine, acestea mai conțin și minerale esențiale bunei funcţionări a organismului.


Maria MUNTEANU

68 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco