• Curierul de Hâncești

La Shopping cu Maria MUNTEANUDeși rubrica „La Shopping” și-a stagnat activitatea în decurs de doi ani, am revenit cu drag la solicitarea cititorilor.
Cât costă utilajele agricole și uneltele de gospodărit pentru toamnă în magazinele din Hâncești?


Cu pași grăbiți, toamna își intră în drepturile sale. Zilele se micșorează, iar nopțile și diminețile devin tot mai reci. Odată cu aceste schimbări, pășunile, livezile și viile, își îmbracă haina de sărbătoare și încep să-și etaleze cele mai frumoase și alese roade.


Atât în piață, cât și în unele magazine, și centre comerciale din Hâncești, sunt scoase în vânzare diverse utilajele necesare oricărui gospodar în perioada recoltării. Zdrobitoare, teasc, rezervoare sau butoiașe din plastic și inox pentru păstrarea vinului sau a băuturilor spirtoase, foarfece de vie, mănuși, ochelari de protecție, coșuri, găleți, lopeți, roabă din fier, inox și chiar plastic, saci din fibre textile sau polietilenă, și multe alte unelte agricole și utilaje de gospodărit din centrele comerciale din Hâncești, care totuși, sunt atât de variate ca preț încât devine foarte greu să decizi ce și de unde să cumperi. De la tractorașe pentru prelucrarea pământului până la fierăstrău și chiar mai multe ustensile și utilaje de absolut orice formă, dimensiune și necesitate.

Pentru realizarea acestui material și a aduce direct în casele voastre curiozități din lumea costurilor, am făcut o vizită de lucru prin magazinele din Hâncești, specializate în domeniul agriculturii și nu numai, constatând că prețurile diferă de la un magazin la altul.

Spre exemplu, dl Ion, locuitor al satului Mingir, a menționat că și-ar dori să procure un teasc nou. Acesta a vizitat mai multe centre specializate, iar la final a ales, după părerea lui, un magazin unde părea a fi mai accesibil prețul: „Am vrut să-mi fac un teasc nou, iar unii prieteni m-au sfătuit să-l cumpăr gata făcut din magazin. Prețurile sunt cam mari și diferite la fiecare magazin. Un teasc mai mare are prețul de 6000 lei, unul mai mic – 4500. Desigur, am găsit în alte magazine cu prețul şi de 1500, însă calitatea vorbește pentru asemenea prețuri” – a adăugat cumpărătorul.Butoiașele și rezervoarele diferă în funcție de kg și calitate. Cele de plastic cu o formă asemănătoare a celui de lemn, în unele magazine începe de la 567 lei până la 2000 lei și chiar mai bine. La fel și zdrobitoarele sunt la mare căutare în această perioadă. Acestea sunt din inox, fier, manuale sau electrice, și cu dimensiuni diferite. Cele manuale variază de la 650 până la 1445, iar cele electrice de la 2100 până la 4319 lei. Desigur, prețurile diferă în dependență de calitatea și dimensiunea produsului.

Unele centre din oraș, oferă cumpărătorilor fideli, 15%, 30% reducere si chiar mai bine, unor produse din gama utilajelor de grădinărit. La depășirea unei anumite sume, cumpărătorii pot beneficia de un card de reducere la orice produs promoțional.

,,Ca orice alte magazine care își respectă cumpărătorii, venim cu promoții și reduceri în favoarea acestora. În dependență de produs, gamă și calitate, magazinul își etalează prețurile, absolut diferit și accesibil oricărui buzunar. Desigur, majoritatea cumpărătorilor optează în favoarea unui produs calitativ pentru o investiție cu succes” – menționează, Vladimir, angajat al unuia dintre cele mai mari centre comerciale din Hâncești.

Pentru colectarea porumbului sau chiar a strugurilor, lumea folosește găleți coșuri de plastic sau cauciuc și saci din polistiren și material textil. În magazinele specializate din Hâncești, coșurile încep cu 110 lei până la 75 lei, iar gălețile 34 lei per produs, în dependență de calitate și dimensiunea acestora. Cele mai simple butoaie de plastic cu capac rotativ le puteți procura la prețuri destul de accesibile. Pentru cele de 200L achitați 387 de lei, iar pentru cele mici de 20L – 54 lei. Roabele de plastic, fier sau inox, în dimensiuni diferite, la fel sunt o mare necesitate în ograda unui gospodar. Prețurile acestora variază de la 750 până la 1776 lei.

,,După părerea mea, magazinele de utilaje din Hâncești oferă o gamă largă de produse, iar prețurile sunt accesibile oricărui cumpărător. Atât eu cât și soțul, suntem mulțumiți de cele cumpărate. Calitative și comode, consider că este mult mai rezonabil și rațional să le cumperi gata confecționate, profitând de timp și bani” – menționează pentru ,,Curierul de Hâncești”, Maria Viziru, cumpărător.

Stimate cititor, dacă încă nu ți-ai completat numărul utilajelor de gospodărit, iar toamna cu roadele ei, se apropie tot mai mult, intrați la shopping în magazinele și centrele comerciale din Hâncești pentru a vă delecta cu prețuri accesibile oricărui capriciu și buzunar.Maria MUNTEANU

412 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco