• Curierul de Hâncești

La Shopping cu Maria MUNTEANU

Ce produse cosmetice găsim în magazinele din Hânceşti şi ce preţuri au acestea?Victor Hugo spunea „Frumuseţea mă mulţumeşte prin simplul fapt că e frumoasă.”Frumuseţea naturală a fost şi va rămâne mereu unul dintre cele mai mari atuuri ale unei femei. Cu toate acestea, unele dintre noi, femeile, optăm pentru machiaje pentru a ieşi în evidenţă, un lucru extrem de frumos. Un machiaj calitativ necesită o gamă de produse cosmetice la fel de calitative. În această săptămână, mergem la shopping prin magazinele de produse cosmetice, unde vedem preţuri nenumărate pentru diverse produse de înfrumuseţare.


Când spunem de frumuseţe, nu vorbim doar de ochi machiaţi şi buze în diverse culori, frumuseţea poate fi reprezentată de parfum, de accesorii, de coafură şi multe altele. Produsele cosmetice pot fi găsite de altfel şi în farmacii, însă înt-o gamă largă şi diversă le procurăm din magazinele specializate, din revistele de frumuseţe sau de pe internet. Preţurile acestora diferă în dependenţă de producător, calitate şi cantitate.

De altfel, produsele cosmetice sunt de larg consum, cu un rol esenţial în viaţa fiecăruia. Cunoaştem că piaţa produselor cosmetice este una aglomerată şi în continuă dezvoltare, fapt ce derutează consumatorul final prin natura ofertei variate. În lipsa informaţiilor specializate, diferenţierea la nivel de calitate şi necesitate a produsului devine greu de realizat.

Preferinţele sunt influenţate de aspectul ambalajului, preţ sau producător. În acest context, consumatorul, asaltat de o gamă variată de produse şi de reclame agresive, ia decizia de cumpărare în urma unor factori influenţaţi de strategia de marketing a producătorului.

Pentru a face o mică descriere a preţurilor, voi aduce câteva exemple de produse şi preţurile acestora. Spre exemplu, un ruj din gama Golden Rose îl putem găsi la preţul de 40,50 sau 70 lei. Rimelul din aceeaşi gamă este la preţul de 85-100 lei şi chiar mai mult. Fardul pentru obraz sau perluţele pentru fard sunt la preţul de 120 lei.

Atunci când achiziţionăm un fond de ten, este necesar să-l testăm în dependenţă de tipul tenului nostru. Pentru un fon de ten calitativ preţurile încep de la 400 lei, desigur preţul creşte în conformitate de calitatea şi cantitatea acestui produs, dar nu sunt excluse şi preţuri mai mici.

„Îmi place să fiu fidelă produselor de machiaj şi să le folosesc cu prudenţă, după părerea mea, extravaganţa nu este întotdeauna cea mai bună modalitate de a ieşi în evidenţă. Îmi fac machiaje atunci când am evenimente importante, totuşi mici retuşuri pentru conturul feţei pot aplica dimineaţa când merg la birou. Soţului meu îi place naturaleţea, iar eu încerc să folosesc cât mai multe tipuri de creme pentru elasticitatea şi iluminarea tenului într-un mod cât mai natural” – spune pentru CURIER Maria Vîlcu, or. Hânceşti.

Un alt produs cosmetic bine cotat pe piaţă este parfumul. Acest produs este unul foarte pretenţios după gustul şi plăcerea fiecăruia.

Pe paginile unor site-uri de pe internet, preţurile parfumurilor bune încep de la minim 500 lei şi continuă să crească până la sute de euro.

În magazinele oraşului găsim preţuri mai pământeşti precum 100, 200, 300 lei în dependenţă de calitate şi gramaj.Un alt produs cosmetic este balsamul de buze pe care îl putem găsi în diverse arome şi structuri, un preţ simbolic al acestora este de 45 lei. Creioanele pentru conturul buzelor, al ochilor şi al sprâncenelor începe de la 30 lei şi creşte până la 50, 60 lei. Pensulele pentru machiaj le putem găsi atât în set, cât şi separat. Spre exemplu, un set de pensule îl achiziţionăm la preţul de 450 lei, iar pentru fiecare separat preţurile diferă după mărimea acestora.

Gama de creme este la fel de pretenţioasă în dependenţă de anotimpurile anului. Preţurile lor sunt diverse atât după calitate cât şi după producător.

„Îmi place să cumpăr cremă pentru mâini, faţă şi corp doar din farmacii, astfel sunt asigurată de o bună calitate a produsului. Ceea ce ţine de produsele cosmetice, nu le procur, sunt adeptă a naturaleţii, însă ştiu bine ce preţuri extravagante au acestea” – spune Inga Moraru, or. Hânceşti.

Concluzionez că produsele cosmetice acţionează într-o anumită măsură asupra sănătăţii tenului nostru, de aceea, informarea este singura modalitate de protecţie ale unui consumator responsabil.

16 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco