• Curierul de Hâncești

La Shopping cu Maria Munteanu

Cât costă dulciurile și

tortele în magazinele din Hâncești?
Dulciurile sunt cele mai controversate plăceri ale omenirii. Puțini sunt cei cărora nu le plac dulciurile sau se pot abține de la ele. Unele studii au dovedit că excesul dulciurilor dăunează sănătății, altele susțin că ciocolata neagră acționează benefic într-o anumită măsură. Fără îndoială, sunt mii de oameni care suferă de această dulce dependență – dulciurile. Cu toate acestea, dulciurile sunt o sursă de energie și bună dispoziție. În acest context, am vizitat câteva magazine specializate din Hâncești pentru a vă aduce la cunoștință relativ prețurile acestora.


Conform unui sondaj, fiecare al doilea moldovean cumpăra dulciuri zilnic. Ponderea moldovenilor iubitori de dulce se ridică până la 43%.

„În casa noastră, dulciurile sunt nelipsite, nu există zi în care măcar cineva din familie nu mănâncă o ciocolată. Acestea reprezintă o sursă inepuizabilă de energie, fără de care nu pot face față unor activități stresante cu care mă confrunt zilnic” – spune Nina Iurie, locuitoare a orașului Hâncești.

După două săptămâni de observații, am ajuns la concluzia că numărul mare al cumpărătorilor de dulciuri îl constituie tinerii cu vârsta cuprinsă între 15-30 ani. Această statistică, pentru unii părinți este îngrijorătoare deoarece excesul de dulciuri sporește gradul de creștere a unor boli chiar din fragedă copilărie.

„Cele mai multe dulciuri anume tortele și prăjiturile sunt cumpărate în special de femei. Prețul mediu la care se poate ajunge zilnic este cuprins între 60 și 150 lei, desigur cu decalări de preț mai mare sau mai mic. Cele mai cumpărate torturi sunt cele de la Colibri, iar cele mai cumpărate dulciuri sunt cele de la Bucuria” – spune Elena, vânzătoare.

Dulciurile sunt un deliciul pe care și-l permit toți, indiferent de vârstă și salariu. Așadar, pe parcursul anului, acestea sunt cumpărate în aceeași măsură atât de moldovenii care au un venit lunar de aproximativ 3.000 lei, cât și de cei cu venitul lunar de peste 15.000 lei. Magazinele specializate și market-urile din oraș, au în vitrine o gamă impresionantă și variată de torturi, biscuiți și dulciuri. În market-uri, cea mai ieftină tortă o putem găsi la prețul de 56 lei, iar cea mai scumpă 250-300. În magazinele specializate precum Dulcinella, acestea depășesc prețurile, dar beneficiați de favoarea de a vă face o tortă la comandă diversă în cantitate și calitate.

În aceeași măsură, ciocolatele sunt la fel de cotate precum tortele. Spre exemplu, pentru un kg de ciocolate Gloria Frutela care reprezintă o gamă largă de ciocolate cu fructe autohtone precum caise, căpșuni, vișine, coacăză, trabdafie etc.), create de fabrica de dulciuri din Moldova ”Bucuria”, plătim 120 lei pentru un kg. Ciocolatele Alunelul sunt la prețul de 87.90 lei, cele asorti cu alune – 294.10 lei kg, batonașele din cacao, halva, susan, arahide și vafe sunt cotate la prețul de 61.10. Gustoasele bomboane Brândușa costă 72.30 lei, Bucurel – 81.10, Bucuria – 106.20, Griliaj – 150.40, Chișinăul de Seară 137.50 lei și multe altele. Pentru un cadou, vânzătorii de dulciuri recomandă cutii de ciocolate care pornesc de la prețul de 54 lei și ajung până la 250 lei cutia.„Mă număr printre cei mai înrăiți consumatori de dulciuri. După părerea mea, acestea sunt cele mai nevinovate plăceri pe care le poate avea un om. În familia noastră, după masă, mereu se servește desert. Desigur, cu toții iubim tortele, iar din acest considerent acesta este nelipsit din casă” – spune Nicoleta Ursu, locuitoare a or. Hâncești.

În multe dintre magazinele specializate, în market-urile din oraș și chiar în market-urile din stațiile de alimentare, găsim dulciuri importate, precum gama de ciocolate Kinder, Milka, Raffaello, Ferrero Rocher și altele care nu sunt fabricate în Moldova. Prețurile acestora depășesc cu mult cel pe care îl au ciocolatele autohtone. Unii fabricanți din Moldova, susțin că o anumită gamă de ciocolate este fabricată în totalitate după rețetele europene, însă lumea este de părerea că rețetele ciocolatelor autohtone, nu ar trebui schimbate cu alte gusturi, astfel își pierde din autenticitate și gust.

Vă îndemnăm cu drag să faceți o vizită înainte de sărbători pentru a vă delecta cu prețurile promoționale care deja variază pe frumoasele rafturi cu dulciuri. Shopping plăcut!0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco