• Curierul de Hâncești

La shopping cu Maria Munteanu

Care sunt cele mai citite cărți și ce prețuri au acestea în librăriile orașului Hâncești?


Este o onoare să scrii cărţi, dar este o mai mare onoare să fii cititor!Ne place să citim cărţi şi să vorbim despre ele. Adorăm să ne călăuzim mintea şi sufletul printre paginile volumelor tipărite cu drag. Prin lectură, reuşim să scăpăm de povara existenţei cotidiene. Cărţile sunt percepute ca nişte balsame ale sufletului şi ne hrănim convingerea că acestea au fost şi vor continua să rămână surse sigure şi valoroase de consolidare spirituală şi intelectuală. Vizitele de lucru prin librăriile orașului Hâncești, au fost cu scopul de a afla care au fost cele mai citite cărţi ale anului 2019, ce tendințe noi de lectură ne prezintă piața și ce prețuri sunt gata să ofere cititorii pentru a le cumpăra.


Mulți dintre cititori, menționează că în ultima vreme practică o modalitatea mai ușoară de procurare a cărților și anume online. Librăriile online ne oferă o posibilitate uriașă de a economisi timp și chiar bani. Cercetătorii au depistat că cei care preferă lectura în fața telefonului sau a calculatorului au riscul de a pierde vederea cu aproximativ 20%, în această ordine de idei cititorii se axează pe cărțile tipărite, doar că cumpărarea și livrarea acestora se face online, indiferent de locul și timpul comandării.

Conform unui sondaj realizat de redacția „Curierului de Hâncești”, top 10 cele mai citite cărți ale anului 2019 din orașul Hâncești sunt: „Povestea mea” de Michelle Obama, această carte în una dintre librării am găsit-o la prețul de 215 lei, iar în altele 195, însă online pe unele dintre rețelele de cărți aceasta ar costa 120 lei. Renumita carte „Fluturi” volumul I, II, III semnate de Irina Binder, în Hâncești o puteți procura la prețul de 189 lei, iar pentru cititorii fideli setul tuturor celor trei volume îl puteţi procura cu 395 lei. „Grădina de sticlă” de Tatiana Țîbuleac costă 125 lei, „Arsă de vie” semnată de Suad împreună cu Marie – Therese Cuny își cotează suma de 199 lei doar pentru un exemplar.

„Fiind adolescentă, prefer să citesc cărți psihologic constructive. Biblioteca mea personală numără peste 200 de cărți. Îmi place să le procur atunci când rețelele de cărți online oferă premii și promoții. Ultima carte citită este semnată de Martin-Lugand „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” pe care am procurat-o cu 118 lei de pe elefant.md” – spune Veronica Culcinschi, elevă a clasei a XI-a.Topul nostru continuă cu renumita carte „După ce ne-am despărțit” și toate celelalte volume din această gamă semnate de Jojo Moyes, care în Hâncești o puteți găsi cu 239 lei, iar în zilele de promoție online aceasta ar putea fi cumpărată cu doar 180 lei. O altă carte bine cotată pe piață este semnată de Sparinoush Saniee „Tatăl celuilalt copil”, o carte care se spune că înglobează în sine o psiho-analiză a copilului destul de pătrunzătoare, aceasta poate fi găsită la prețul de 135 lei. Volumele de cărți din „Forța iubirii” semnate de Ana Onică ajung să atingă prețul de 220 lei.

O carte bine citită este „De vorbă cu Emma” scrisă de Vitali Cipileaga și are prețul de 102 lei.

„Cele mai multe cărți sunt procurate îndeosebi de fete și femei. Dramă, psihologie sau umor sunt cele mai solicitate teme de către cititori. Unele dintre cărțile din librăriile noastre sunt comandate din România, observați că scriitorii sunt de aceeași origine. Am observat că sunt solicitate foarte puțin enciclopediile și cărțile vechi, lucru care ne face să credem că lumea le citește online sau urmăresc filmele regizate după acestea” – menționează vânzătoarea unei librării din oraş.

„Eu sunt femeie”, semnată de Maria Cristiana Tudose. Este încă una dintre cărțile care sunt bine cotate în lumea cititorilor, aceasta are prețul de 198 lei și o ultimă carte care a fost la maxim cotată în anul 2019 este „Fata cu vise alb negru” semnată de Andreea Russo care o putem procura la prețul de 135 lei.

Lumea cărților nu se termină aici, librăriile orașului vă așteaptă cu drag în speranța de a vă găsi cărțile preferate și a vă reculege gândurile în paginile acestora.Maria MUNTEANU

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco