• Curierul de Hâncești

La Shopping La ce preț puteți cumpăra flori în orașul Hâncești?


cu Maria MUNTEANU


„O grădină fără flori e ca o viață fără visuri!”Florile sunt cel mai frumos accesoriu în orice situație. Fie botez, nuntă, zi de naștere sau chiar înmormântare, ele reprezintă de multe ori pata de culoare a evenimentului. Florile ne înfrumusețează viața, nu doar casa și grădina. Oamenii de știință arată că florile aduc buna-dispoziție și ne pot ajuta să trecem peste perioadele grele din viață, fiind un remediu excelent împotriva depresiei. Frumuseţea, originalitatea formelor şi culorilor lor sunt incomensurabile și nu dispar decât odată cu ele. Am făcut o vizită magazinelor de flori din orașul Hâncești pentru a vă aduce proaspăt în casele voastre, mirosul și prețul acestora.


Cele mai căutate flori din sezonul autumnal sunt crizantemele. Acestea variază între culori, dimensiuni, specii, denumiri și prețuri. Spre exemplu, crizantemele mari, numite și crizanteme bobine pe care le puteţi găsi în diverse culori, costă 20 lei, una. Același preț, 20 lei au și crizantemele crenguță care au mai mulți butoni de floare și variază în culori. Crizantemele se vând și în ghiveciuri, iar acestea variază în mărimi și culori. Spre exemplu, un ghiveci mic ar costa 50 lei, cel mediu 80 lei și cele mai mari 100 lei sau chiar și mai mult în dependență de mărimea acestora.

„Am cumpărat mai multe tipuri de crizanteme în ghiveci pentru a le planta acasă în grădină. În fiecare an practic acest obicei, pentru că crizantemele sunt florile mele de suflet. Pentru fiecare culoare există o semnificație, iar de fiecare dată când apare pe piață o culoare nouă sau un soi nou din această gamă de flori, îl cumpăr cu drag. Îmi plac florile și starea pe care mi-o oferă acestea” – a spus Victoria, or. Hâncești.

Crizantemele sunt flori de sezon, însă trandafirii au fost, sunt și vor rămâne simbolul eleganței și al stilului. Trandafirii moldovenești roșii, albi, roz, galbeni costă 15, 20 lei, atât cei care au doar o stiblă cu un buton de floare, cât și cei crenguță cu mai mulți butoni de floare. Cei olandezi, la fel au o varietate largă de culori, iar prețul unui trandafir ar fi 60 de lei, iar trandafirii de cameră, care se vând în ghiveciuri variază de la 65 la 90 lei.

Unele dintre florile folosite pentru buchete, desigur le putem găsi și în formă de crenguță. Gherbiera costă 25 lei bucata, buchetul poate costa 75 și chiar mai mult în dependență de numărul de flori din buchet.Buchete în medie încep de la 50 lei și pot ajunge chiar până la 200 lei. Țin să precizez că acestea își modifică compoziția după preferința cumpărătorului.

„Atunci când am o sărbătoare, florile sunt cel mai frumos accesoriu pe care pot să-l port, indiferent de culoare, formă, dimensiune și soi. Optez pentru florile de buchet și adesea îmi place să mă implic în alegerea tipurilor de flori și aranjarea acestora în buchet. Florile sunt nelipsite din casa mea, indiferent de sărbătoare sau ocazie. Ele îmi aduc liniște!” – a spus Elena M., or. Hâncești.Producătorii și vânzătorii de flori susțin că cele mai solicitate comenzi sunt în preajma sărbătorilor. În celelalte perioade ale anului, vânzările sunt mai mici.

„Lucrez de foarte mult timp în acest domeniu, aproximativ de vreo 12 ani. Cele mai solicitate comenzi sunt în perioadele din preajma sărbătorilor. Florile sunt Importate din Olanda în perioada rece a anului, iar în perioada în care florile pot crește în serele producătorii autohtoni, le cumpărăm din Moldova. Îmi place ceea ce fac!” – a spus Aliona, vânzătoare.

De asemenea, florile în ghiveci sunt la fel de solicitate pe piață. Unii cumpărători susțin că este mult mai utilă și mai practică o floare de ghiveci, din simplul motiv că acestea are o durată mai mare decât cea din buchet, iar acestea nu se diferențiază prea mult ca preț. Spre exemplu, crinii se vând și la crenguță și în ghiveci, iar prețul acestora este de 120 lei. Fiala este foarte bine cumpărată, spun vânzătorii, iar aceasta variază între 50-60 lei. Kalanhoea este la același preț – 50 lei, în schimb floarea de anturium variază ca preț după mărimea ei, între 170 lei și 240 lei. Orhideea este la fel de cumpărată în orice perioadă, în magazinele din Hâncești aceasta ar putea fi cumpărată la prețul de 200-250 lei în diverse culori. Crăciuneii au un preț accesibil în această perioadă – 60 lei, azalia costă 100 lei, bigonia 100 lei, ficusul costă 80, 100 lei, șeflera 100 lei, glaxinia 80, dracena 60 lei, iar brăduții de grădină sunt la prețul de 80 lei.

Gama de flori pe rafturile magazinelor şi pieţelor din Hâncești, nu se termină aici, intrați și delectați-vă ochii cu aceste frumuseți.


Maria MUNTEANU

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco