• Curierul de Hâncești

La Shopping cu Maria MUNTEANU Ce prețuri au vinurile pe rafturile magazinelor din HânceștiVictor Hugo spunea: „Dumnezeu a creat apa, însă omul a creat vinul”

Ce prețuri au vinurile autohtone pe rafturile vinăriei și magazinelor din Hâncești?

Toamna și-a intrat în drepturi depline, iar noi, moldovenii, fiind în plin sezon, ne îndeletnicim cu colectarea strugurilor și prepararea celor mai delicate vinuri din cele mai alese soiuri de struguri. Această îndeletnicire este una dintre cele mai vechi din meseriile moldovenilor, transmisă din generație în generație. În Republica Moldova, de asemeni este organizat un festival „Ziua Vinului” în care se expuse spre degustare o gamă largă de vinuri autohtone.

Printre cele mai de top vinuri moldovenești se numără: vinul de Cricova, Purcari, Radacini, Bostovan, Timbrus, Merlot și multe altele pe marginea cărora, o să fac o selecție clară, indicând informații utile precum prețul, gama și soiul strugurilor din care sunt confecționate aceste vinuri.

Renumitul vin de Purcari care este confecționat din nenumărate soiuri de struguri, îl putem găsi în câteva tipuri: alb, roșu, negru și rose. Printre regalele soiurile din care este confecționat acest sort de vin se numără: strugurii albi de Chardonnay, struguri de Rară și Fetească neagră, Cabernet, Sauvignon și altele. Prețurile acestui vin variază în conformitate de volumul sticlei și sortul de vin, acestea ar atinge: 135, 170, 220 și chiar mai mult.Vinul de Cricova din renumitele crame de la Cricova, este unul dintre cele mai rafinate vinuri moldovenești care sunt deținătoare a mărcii „Prestige” ceea ce ar demonstra finețea soiurilor alese pentru preparare. Găsim în această gamă: vin rose sec, vin negru, roșu și alb sec. Pentru acest vin, prețurile sunt diferite în conformitate de volumul și soiul de struguri, prețurile pornesc de la 120 lei per sticlă (750ml). Vinul Timbrus, Bostovan și cel de Merlot pornește de la 120 lei sticla, ajungând până la 150 sau chiar mai mult.

Într-o vizită de lucru am fost la „Vinăria Hâncești” unde am găsit o gamă largă de vinuri rafinate din soiuri alese de struguri.

Vinurile produse în „Vinăria Hâncești”, Castel Manuc, înglobează unele dintre cele mai calitative produse vinicole din soiuri alese de struguri.

Din gama vinurilor de top se numără Sauvignon Blanc Castel Manuc care este de câteva feluri: alb, negru de Merlot, Cabernet și Sauvignon, iar o sticlă din gama acestui vin, costă 55 lei.

Un alt soi de vin la fel cu gravura „Castel Manuc”, este și Toba Vânătorului care este de 9 tipuri acestea fiind seci și demiseci, făcute din Cabernet și Sauvignon, iar prețul unei sticle ajunge la 50 lei.

De menționat faptul că unele dintre vinurile din Hâncești se exportă și peste hotarele țării. Spre exemplu, unul dintre acestea este vinul Chelar Sauvignon Blanc care este de 5 feluri și costă 70 lei sticla. Un alt vin de top care se numără din gama celor de export, este vinul Expat, care este unul dintre cele mai preţioase vinuri din colecţie. Acesta la fel este de 5 feluri și costă 95 lei sticla. De fapt, Expat Rose este la un preț mai mare – 100 lei.

„Avem o gamă largă pentru gustul, moftul și dorința oricărui cumpărător. Avem comenzi și peste hotarele țării, iar acest lucru este un beneficiu pentru prestigiul vinăriei noastre. Lucrez de mult timp în această filială și sunt foarte mulțumită. Suntem mândri de prestigiul producției noastre. Vă așteptăm cu drag în magazinele noastre” - a menționat Lilia Mereuță, consultant al Vinăriei Hâncești.

„Pot spune că dincolo de măiestria vinificatorului, vinul este în primul rând expresia soiului de struguri, şi a condiţiilor în care este preparat. Sunt cumpărător fidel al vinurilor autohtone din orașul nostru și apreciez calitatea acestora, sperăm să nu ne dezamăgească pentru viitor” - a spus Elvira Carp, cumpărător.

Din gama vinurilor spumante puteți procura șampania Victoria, aceasta fiind dulce, sec, demisec alb și rose, iar costul unei sticle este de 40 lei.

Această gamă de vinuri spumante „Victoria” a fost cotată cu locul 2 pentru calitate în întreg ținutul Republicii Moldova.

În orașul Hâncești, asemenea filială a vinăriei o putem găsi și pe teritoriul castelului Manuc Bey.


0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco