• Curierul de Hâncești

Lansări de Carte


Scriitorii Nicolae Spătaru şi Dumitru Crudu – cu două cărţi noi la Biblioteca publică raională

Miercuri, 20 noiembrie, Biblioteca publică raională “ÎPS Antonie Plămădeală” Hânceşti, a găzduit o activitate care s-a încadrat în şirul activităţilor dedicate Zilelor Bibliotecii, care s-au desfăşurat în perioada 18-20 noiembrie. Este vorba desprte două lansări de carte ale scriitorilor Nicolae Spătaru şi Dumitru Crudu. La întâlnirea cu scriitorii au venit elevi, profesori, studenţi şi bibliotecari.

Autorii împreună cu organizatorii au propus publicului spre lectură două cărţi ai unor exponenţi ai postmodernismului – “Omul izgonit de ceasuri” de Nicolae Spătaru şi “Ziua de naştere a lui Mihai Mihailovici” de Dumitru Crudu.

Cartea lansată de Dumitru Crudu spune povestea unui om trecut prin multe momente grele ale vieţii sale, data de 28 iunie fiind ziua lui de naştere, zi de care se leagă toate evenimentele de groază prin care a trecut poporul acestei încercate palme de pământ – război, foamete, regim stalinist, regim sovietic. Cartea “Omul izgonit de ceasuri”, înserată în colecţia “Ficţiune şi infanterie”, a fost editată la editura Junimea din Iaşi, România. Este o carte care se citeşte dintr-o răsuflare şi provoacă stări de bine şi curiozitate. Elevii, prezenţi la lansare, s-au expus cu lux de amănunte pe marginea acestor două cărţi, remarcând necesitatea de a le lectura şi de a le promova în comunitate. Mesajele cărţilor sunt adresate în special tinerei generaţii, care nu a cunoscut infernul acelui timp în care se desfăşoară evenimentele expuse în paginile acestor cărţi şi care au avut posibilitatea să-I cunoască pe autori şi prin prisma altor cărţi semnate de ei şi expuse pentru a putea fi examinate de public. Deosebit de activi în interacţiunea cu scriitori au fost profesoara Aliona Rachiu de la LT “Mihail Sadoveanu”, elevele Mirela Moraru, Elena Druceanu, Tatiana Boenciuc, Ariana Gubencu, Gabriela Ungureanu şi bibliotecara Maria Chiroşca. Cu un recital de poezie a venit în faţa celor prezenţi şi Ştefan Copăceanu, elev la GM Leuşeni.


Livia CONDREA

28 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco