• Curierul de Hâncești

Lecție olimpică la tabăra de odihnă „Privighetoarea”

Actualizată în: 19 Aug. 2019


Conform planului de acțiuni din cadrul „Lunii Olimpice - 2019” în tabăra de odihnă „Privighetoarea” din comuna Bobeica, unde recent a fost desfășurată o lecție olimpică care a avut drept scop promovarea modului sănătos de viață și a valorilor olimpice care includ în sine – Excelență, Prietenie și Respect!

În procesul de organizare și desfășurare a acestui eveniment s-au implicat personal directorul Agenției Teritoriale Olimpice și Sportive Hâncești, Nicolae Ursu și reprezentantul Consiliului raional Hâncești, Ina Dîru. Invitații au fost întâmpinați și salutați de către gazda evenimentului dna. Marina Berehoi, directorul taberei de odihnă „Privighetoarea”, care a prezentat copiilor evenimentul și oaspeții acestuia.

Nicolae Ursu a vorbit despre importanța și rolul Comitetului Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova și despre misiunea sa în mișcarea olimpică prin organizarea evenimentelor anuale locale și republicane. Dl Ursu a mai împărtășit emoții despre participările și experiențele sportivilor moldoveni în cadrul acestei manifestări și a remarcat că r. Hâncești se mândrește cu Tudor Casapu – campion olimpic la haltere la Jocurile Olimpice Barselona 1992, originar din s. Mingir.

În cadrul evenimentului a urmat testarea cunoștințelor din domeniul Sportului prin participarea doritorilor la victorina sportivă cu genericul „Cunoști tu sportul?!”, câștigătorul acestei victorine devenind Grigore Arnăut, urmat de Iuliana Popa și Lorina Ursulea. Câștigătorii probelor sportive desfășurate în cadrul jocurilor olimpice din tabără, au dat dovadă de perseverență și îndemânare.

În cadrul acestui eveniment, copiii au participat la numeroase probe, precum: sărituri în lungime de 30 și 60 m, la care s-au remarcat următorii participanți, la categoria fete: Lidia Guțu – câștigătoarea locului 1, Valeria Rusu-locul 2 și Ana Culea – locul 3. Pentru aceeași probă, la categoria băieți, au fost premiați următorii participanți: Sachi Ungureanu, câștigătorul locului I, Mircea Armencia – locul II și Igor Luchian - locul III.

Pentru proba „Tracțiuni la bară”, s-au remarcat câștigătorii: Igor Luchian - locul 1, Ion Cojocaru – locul 2, iar locul 3 a fost câștigat de Mihai Nistorică.

La proba „Flotări” cei mai buni s-au remarcat Ion Cojocaru, câștigătorul locului 1, Victor Colța – locul 2 și Adrian Arseni - locul 3. În final a urmat cursa olimpică de alergări, la categoria băieți și fete.

Câștigătoarele acestei probe au fost: Bărbuță Vlada – locul 1, Severina Munteanu – locul 2 și Ioana Milea -locul 3, iar câștigătorii acestei probele s-au remarcat a fi: Nicolae Dubroveț, premiant al locului 1, Mircea Armecia, clasat pe locul 2 și Victor Munteanu – locul 3.

La ceremonia de premiere, câștigătorii au fost menţionaţi cu diplome, medalii, postere, fanioane, maiouri personalizate și premii bănești. Pentru mulțumire, gazda evenimentului, tabăra „Privighetoarea”, a fost premiată cu un set de inventar sportiv din partea Consiliului raional Hâncești și diplome de excelență oferită de către CNOS a R. Moldova.Amelia MARCUS

17 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco