• Curierul de Hâncești

Locuitorii satului Cioara şi-au omagiat eroii!

Vinerea trecută, la data de 2 martie, locuitorii s. Cioara au organizat mai multe manifestări dedicate comemorării celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru, declanşat în anul 1992, pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.


În dimineaţa zilei, în cadrul gimnaziului din localitate elevii şi profesorii au organizat un montaj literar artistic dedicat combatantului căzut la datorie Sergiu Andreev, al cărui nume îl poartă instituţia de educaţie. După care, administraţia şcolii şi primăriei locale, elevii, părinţii, consilierii locali, angajaţii grădiniţei şi cei 9 participanţi ai războiului din Transnistria au participat la un miting solemn, desfăşurat la placa comemorativă din localitate în numele celor doi combatanţi din Cioara Sergiu Andreev şi Ovidiu Şeremet, care au decedat ca nişte eroi.


„Este pentru prima dată când ne întrunim la placa comemorativă, deoarece aceasta a fost instalată în vara anului trecut. Această placă am primit-o drept donaţie din partea Asociaţiei „Credinţă Patriei”, prin intermediul băştinaşului nostru Ghenadie Cosovan. Este un vestigiu al satului, ce va eterniza chipul eroilor căzuţi la datorie, care vor rămâne în memoria sătenilor drept nişte bravi patrioţi ai neamului, care au luptat pentru independenţa ţării noastre”- a specificat pentru CURIER Elena Lambos, primarul s. Cioara.


În contextul marcării celor 26 de ani de la începutul conflictului de pe Nistru, primăria le-a alocat din bugetul local celor 9 participanţi un ajutor material în sumă de a câte 300 lei.Tatiana Todoseiciuc

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco